h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) %
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şehirdeki geleceğe yön veren en önemli proje Bilim Merkezi olacak

Şehirdeki geleceğe yön veren en önemli proje Bilim Merkezi olacak

Düzce'de Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Sosyal Yaşam Merkezi, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün girişimleriyle Türkiye'nin 7. Bilim Merkezi olarak projelendirildi. TÜBİTAK desteği ile 52 farklı düzenek için konsept sergilerin ve sınıfların oluşturulduğu merkez, gençler ve çocuklar için bilimle ilgili atölyeler, derslikler ve etkinlik alanlarına sahip olacak. 7 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet verecek olan merkez, Düzceli gençlerin yanı sıra çevre illerden gelecek gençler ve çocuklara da hitap edecek. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, merkezi gezerek son gelişmeler hakkında bilgi aldı ve TÜBİTAK'a destekleri için teşekkür etti.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün çabalarıyla gerçekleştirilen bir proje olan ve Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Sosyal Yaşam Merkezi’nin daha etkin bir şekilde kullanılmasına destek sağlayacak Türkiye’nin 7. Bilim Merkezi’nde çalışmalar tamamlanmış durumda. TÜBİTAK’ın desteğiyle, 52 farklı düzenek için konsept sergilerin ve sınıfların yer aldığı merkez, yalnızca Düzce’ye değil, çevre illerden gelen gençlere ve çocuklara da hizmet verecek.

Düzce Bilim Merkezi artık Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan gençler ve çocukları ağırlamak için gün saymaya başladı. TÜBİTAK ve Düzce Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen proje kapsamında Keşif, Fen, Matematik, Tasarım, Uzay ve Havacılık gibi birçok bilim dalına hitap eden atölyeler gençler ve çocuklar için hazırlanmış durumda. Farklı konseptlerde inşa edilen dersliklerden oluşan merkezde, bilime ilgi duyan çocukların ilgi alanlarında kendilerini geliştirmeleri sağlanacak.

Çalışmalar tamamlandığı için Bilim Merkezi’ni ziyaret eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, projenin detayları hakkında başkan yardımcıları ile görüştü ve son gelişmeleri paylaştı.

7 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet verecek olan Bilim Merkezi, atölyeler, sergi salonları, oyun alanları, bilim mağazası, konferans-gösteri salonları, kafeterya ve kütüphaneyi içinde barındıracak. Teknolojik donanımların hazırlandığı sınıflar, gençlerle buluşmaya hazırken Başkan Faruk Özlü de merkezi ziyaretinde son gelişmeleri anlattı. TÜBİTAK’a destekleri için teşekkür eden Başkan Özlü, merkezin çevre illerden de ziyaret edilebileceğini belirterek, “Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa ettiğimiz Bilim Merkezi artık tamamlanma aşamasına geldi. Bu merkezin alt ve üst katı, Düzceli gençlerimiz ve çocuklarımızın yanı sıra çevre illerden gelen ziyaretçilerin de istifade edebilecekleri bir mekan haline geldi. Burada yer alan sergi alanlarında 52 farklı düzenek bulunacak. Bu düzenekler, çocukların keşif yeteneklerine katkıda bulunan deneyler ve çalışmalara imkân sağlayacak. TÜBİTAK ile birlikte çalışarak Bilim Merkezi’nin inşasını gerçekleştirdik. Bu merkez, şehrimizin vizyonuna katkı sağlayacak ve çocuklarımızı bilim alanlarına daha fazla ilgi göstermeleri konusunda teşvik edecek. Düzce’ye hayırlı olsun” dedi.

Ağrı’da kış lastikleri denetim altına alındı

Sıradaki haber:

Ağrı’da kış lastikleri denetim altına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.