h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Seçil Erzan’ın yargılanması “Fatih Terim Fonu” davasında sürecek

Seçil Erzan’ın yargılanması “Fatih Terim Fonu” davasında sürecek

"Fatih Terim Fonu" vaadiyle tanınmış futbolcuları dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın yargılanması devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erzan'ın Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve diğer kişileri yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı belirtiliyor. Mahkemede ise futbolcu Semih Kaya ve diğer tanıkların ifadeleri bekleniyor. Erzan hakkında özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından toplamda 252 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Seçil Erzan’ın, yüksek kar vaadiyle birçok kişiyi dolandırdığı iddiasıyla devam eden yargılaması bugün gerçekleştirilecek. Mahkeme, futbolcu Semih Kaya dahil olmak üzere tanıkların ifade vermesini bekliyor.

Şube Müdürü Seçil Erzan’ın, “Fatih Terim Fonu” adı altında yüksek kar getireceğini iddia ederek Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi tanınmış futbolcular dahil 21 kişiden yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia ediliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada, daha önce dinlenmeyen tanıkların ifade vermesi bekleniyor. Duruşma, önceki duruşmada tanıkların ifade verilmesinin beklenmesine dikkate alınarak 15 Ocak Pazartesi tarihine ertelenmişti. Mahkeme ayrıca, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.

Davanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Emre Çolak, Fernando Muslera, Arda Turan, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı gibi isimler müşteki olarak yer alırken; Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can ise şüpheli olarak yer aldı.

İddianameye göre, Şube Müdürü Seçil Erzan, Denizbank’ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nde çalışırken, müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar para aldı ve bunun 3 Nisan’da 3 milyon dolar olarak geri ödeneceğini söyledi. Ancak şüpheli Erzan’a ulaşılamadı ve durum bankaya bildirildi. Banka tarafından yapılan araştırmada da Erzan’a ulaşılamadı ve suç duyurusunda bulunuldu.

Yatırılan para miktarları

İddianamede, müşteki Buse Terim Bahçekapılı’nın 190 bin Amerikan Doları, Emre Belözoğlu’nun Volkan Bahçekapılı ile birlikte toplamda 4 milyon 292 bin dolar, Fernando Muslera’nın 1 milyon 200 bin dolar, Arda Turan’ın 13 milyon 900 bin dolar (6 milyon 400 bin dolar getiri olarak geri verildi), Selçuk İnan’ın ise 3 milyon 685 bin dolar (2 milyon 150 bin dolar getiri olarak geri verildi) yatırdığı belirtildi.

Erzan’a istenen ceza arttı

İddianamede, müşteki sayısının 21’e çıkması ve yeni mağdurların dahil edilmesiyle birlikte Seçil Erzan’a yönelik istenen hapis cezası 77 yıldan 252 yıla yükseldi. 18 müşteki için toplamda 66 yıl ile 216 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi. Diğer 6 şüpheli ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda cezalandırılmaları istendi.

Avlanan azman balığı sayısı artıyor, tezgahlar dolup taşıyor!

Sıradaki haber:

Avlanan azman balığı sayısı artıyor, tezgahlar dolup taşıyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.