h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Türk Telekom Mali İşler Şube Müdürü Seçil Erzan’ın, yüksek kar getirisi vaadiyle 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddiasıyla devam eden dava, futbolcu Semih Kaya’nın tanık olarak dinlenmesiyle sürdü. Mahkemede, Kaya’ya “Sen bana ‘o para buraya gelecek’ dedin mi demedin mi?” diye soran Erzan’a, Kaya, “Sözleşmelerime imza attığım bedeller görülürse benim böyle bir paraya ihtiyacım olmadığı anlaşılacaktır. Ben zaten o güce sahibim, Seçil Erzan kim ki bana ev alacak, benim ona ihtiyacım olacak?” şeklinde yanıt verdi.

Seçil Erzan, futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi tanınmış isimleri de içeren bir fonun varlığını ve yüksek kar getirisi olduğunu öne sürerek, 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanmaktadır. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya bazı mağdurlar ve taraf avukatları da katıldı.

Tanık olarak dinlenen Semih Kaya, 2011 yılında Galatasaray A takımında oynamaya başladıktan sonra özel bankacılık hesabı açıldığını ve Seçil Erzan’ın 2021 Nisan ayında bir yatırım hesabı olduğunu belirttiğini ifade etti. Kaya, Erzan’ın ciddi karlar elde edildiği ve resmi belgeler sunduğunu belirterek, yatırım konusuna dahil ettiği parayı da Florya’da kendisine teslim ettiğini söyledi. Kaya, kendisinin aldığı miktarın 3.5 milyon dolara yakın olduğunu ve parayı parça parça aldığını ve yatırdığını dile getirdi.

Kaya ayrıca, Erzan’ın kendisine boş bir çanta verdiğini ve çantanın çalındığını söyledi. Ancak çantada bir GPS cihazı çıktığını fark ettiğinde konuyu şikayet ettiğini belirtti. Kaya, Selçuk İnan’ı fona dahil etmediğini ve Erzan’la yaptığı bir yazışmayı okuyarak, Erzan’ın kendisini bankanın üst düzey yöneticisi Mehmet Aydoğdu ile ilişkisi olduğu yönünde ikna etmeye çalıştığını vurguladı.

Semih Kaya, duruşmada Erzan’ın kendisine yaklaşıp 10 milyon dolar alacak vaat ettiğini söyleyerek, para göndermeye devam ettiğini belirtti. Ancak Erzan’ın iddia ettiği gibi kendisinin fazla para almış olmadığını ve Erzan’ın sürekli bir kurgu planladığını dile getirdi. Kaya, “Seçil Erzan’ın kim ki bana ev alacak, benim ona ihtiyacım olacak?” diye sordu.

Duruşma devam ederken, haberimizin detayları Vakit.com.tr adresinde.

Promil alkollü dur ihtarına uymayan sürücü şaşırtıcı sonuçla yakalandı

Sıradaki haber:

Promil alkollü dur ihtarına uymayan sürücü şaşırtıcı sonuçla yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.