h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

İddiaya göre, Seçil Erzan adlı bir kişi, yüksek kar getirisi vadeden ve içerisinde Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi tanınmış isimlerin de yer aldığı bir fonla ilgili insanları dolandırdı. 21 kişiye yaklaşık olarak 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Erzan’ın yargılanması bugün devam edecek. Mahkeme, futbolcu Semih Kaya ve diğer tanıkların dinlenmesini beklemektedir.

Seçil Erzan, bu fonun güvenilir olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de içerisinde yer aldığını belirterek Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi tanınmış futbolcuların da aralarında bulunduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddia edilmektedir. Duruşmada, futbolcu Semih Kaya da tanıklar arasında yer almaktadır. Mahkeme, daha önceki duruşmada alınmış bir karar gereği, dinlenmemiş olan tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 15 Ocak Pazartesi gününe ertelemişti. Mahkeme ayrıca, sanıklardan Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.

Davanın geçmişine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Emre Çolak, Fernando Muslera, Arda Turan, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı gibi isimlerin müşteki sıfatıyla yer aldığı belirtilmektedir. Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can ise şüpheli sıfatıyla yer almaktadır.

İddianamede, şüpheli Seçil Erzan’ın Denizbank’ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nde müdür olarak çalıştığı ve kişisel güven ilişkisine dayanarak müştekilerden Bülent Çeviker’den 2 milyon dolar parayı aldığı ve 3 Nisan’da iade edeceğini söylediği, bunun karşılığında da müşteriye yazılı bir evrak verildiği ancak şube müdürüne ulaşılamadığı belirtilmektedir. Şüpheli Erzan’a ulaşılamadığı için banka tarafından araştırma yapılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur.

İddianamede, müştekilerden Buse Terim Bahçekapılı’nın 190 bin Amerikan Doları, Emre Belözoğlu’nun ise 4 milyon 292 bin doları şüpheli Erzan’a teslim ettiği belirtilmektedir. Fernando Muslera, 1 milyon 200 bin dolar teslim etmiş ancak Erzan 500 bin dolarını geri vererek 700 bin dolar dolandırmıştır. Arda Turan’dan 13 milyon 900 bin dolar nakit para alan Erzan, sadece 6 milyon 400 bin dolarını fon getirisi olarak geri vermiş ve 7 milyon 500 bin dolar dolandırmıştır. Şüpheli, Selçuk İnan’dan ise 3 milyon 685 bin dolar almış ve 2 milyon 150 bin dolarını geri vererek 1 milyon 535 bin dolar dolandırmıştır.

İddianamede, müşteki sayısının 21’e yükseldiği ve Erzan hakkında istenen cezanın 77 yıldan 252 yıla kadar çıktığı belirtilmektedir. Diğer 6 şüpheli için ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası talep edilmektedir.

Mersin’de polisten şaşırtıcı operasyon: 8 çalıntı motosiklet bulundu, 13 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Mersin’de polisten şaşırtıcı operasyon: 8 çalıntı motosiklet bulundu, 13 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.