h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi ünlü futbolcuların da dahil olduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılanması devam ediyor. Mahkeme, bugün futbolcu Semih Kaya dahil olmak üzere tanıkların dinlenmesini bekliyor.

Şube Müdürü Seçil Erzan’ın, yüksek bir kar getirisi olan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de fonun içinde olduğunu iddia ederek Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi tanınmış futbolcuları da içeren 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı öne sürülüyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Erzan’ın duruşmasında, daha önce dinlenmeyen tanıkların ifadelerinin alınması bekleniyor. Mahkeme, önceki duruşmada tanıkların dinlenmemesi sebebiyle duruşmayı 15 Ocak Pazartesi gününe ertelemişti. Ayrıca mahkeme, sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutuklu kalmaya devam etmelerine karar verdi.

Mahkemede yer alan iddianameye göre, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Volkan Bahçekapılı gibi isimlerin de aralarında yer aldığı 18 kişi “müşteki” sıfatıyla, Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can’ın bulunduğu 7 kişi ise “şüpheli” sıfatıyla yer alıyor.

İddianameye sunulan delillere göre, şüpheli Seçil Erzan, Denizbank’ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nde çalışan bir şube müdürü olarak görev yapıyordu. Erzan, müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon doları fonun değerlendirilmesi amacıyla elden teslim aldı ve geri iade etmek üzere 3 Nisan’da 3 milyon dolar vereceğini söyledi. Ancak Erzan’a ulaşılamadı. Durumun bankaya iletilmesi üzerine banka tarafından araştırma yapılmasına ve Erzan’ın bulunmaya çalışılmasına rağmen ulaşılamadığı belirtildi. Bunun üzerine şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve soruşturma başlatıldı.

İddianamede ayrıca, müşteki Buse Terim Bahçekapılı’nın 190 bin dolar, Emre Belözoğlu’nun ise toplamda 4 milyon 292 bin doları şüpheli Erzan’a göndererek fon için yatırdığı belirtildi. Fernando Muslera’nın ise 1 milyon 200 bin doları gönderdiği ancak Erzan’ın 700 bin dolarını geri vererek 500 bin dolar dolandırdığı ifade edildi. Erzan’ın ayrıca Arda Turan’dan 13 milyon 900 bin doları alarak sadece 6 milyon 400 bin dolarını fon getirisi olarak geri verdiği ve Selçuk İnan’dan da 3 milyon 685 bin dolar alarak 2 milyon 150 bin doları geri iade ettiği ve toplamda 1 milyon 535 bin doları dolandırdığı iddia edildi.

İddianamede şüpheli Erzan için “nitelikli dolandırıcılık” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından toplamda 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer 6 şüpheli için de 3 ila 65 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası talep edildi. Son olarak, mağdurlara eklenen 3 kişiyle birlikte müşteki sayısı 21’e çıkarken, Erzan hakkında istenen hapis cezası da 77 yıldan 252 yıla yükseldi.

Seçil Erzan, ‘Fatih Terim Fonu’ davasında yargılanmaya devam edilecek

Sıradaki haber:

Seçil Erzan, ‘Fatih Terim Fonu’ davasında yargılanmaya devam edilecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.