h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Schwarzenegger, bir havaalanı gümrüğünde tutuldu

Schwarzenegger, bir havaalanı gümrüğünde tutuldu

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, Almanya'nın Münih Havalimanı'nda gümrük memurlarına bildirmediği için saatine el konuldu. Yaklaşık 3 saat alıkonulan Schwarzenegger'e 35 bin euro ceza kesildi. Saati vergiye tabi tutulması gerektiği belirtilen Schwarzenegger'in saati bir dernek için düzenlenecek bağış kampanyasında açık artırmaya çıkarılacak.

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, Almanya’nın Münih Havalimanı’nda bir derneğe destek amacıyla müzayedede satmayı planladığı 26 bin euro değerindeki lüks saatinin gümrükte bildirilmediği gerekçesiyle alıkonuldu.

Terminatör filminin yıldızı olan Schwarzenegger, ABD’den Münih’e varışında gümrük yetkilileri tarafından yanında bulunan Audemars Piguet marka lüks saati bildirmediği fark edildi. Bu durum üzerine yaklaşık 3 saat boyunca gümrük yetkilileri tarafından alıkonulan Schwarzenegger’e 35 bin euro ceza kesildi ve ödemeyi kredi kartıyla yapma talebi reddedildi. Alman gümrük kurallarına göre cezanın yarısının nakit olarak ödenmesi gerektiğini belirten yetkililer, Schwarzenegger’e bankaya nakit para çekmesi için eşlik etti. Ünlü oyuncu cezayı ödemesinin ardından serbest bırakıldı.

Münih Havaalanı Gümrük Müdürlüğü Sözcüsü Thomas Meister, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Schwarzenegger’in saatinin Avrupa Birliği sınırları içinde satma niyeti olduğu için vergi ödenmesi gerektiğini belirtti. Saatin, İsviçreli lüks marka Audemars Piguet tarafından Schwarzenegger için özel olarak üretildiği ve Avusturya’nın Kitzbuehel kentinde bir iklim derneği adına düzenlenecek bağış kampanyasında açık artırmaya çıkarılacağı öğrenildi.

Kaya’nın seçilmesine dair hayırlı olsun ziyareti verilmiş.

Sıradaki haber:

Kaya’nın seçilmesine dair hayırlı olsun ziyareti verilmiş.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.