h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Sarıyer’de husumetli olduğu kiracısını bıçaklayan şüpheli tahliye edildi

Sarıyer’de husumetli olduğu kiracısını bıçaklayan şüpheli tahliye edildi

Sarıyer'de bir kiracı ile ev sahibi arasında kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma sonucunda kiracı, sol bacağından bıçaklanmıştı. Mahkeme, sanığın tahliyesine karar verdi. Davada, mahkeme başkanının sanığa "Tahliye edilirsen ne yapacaksın? Müştekiye saldıracak mısın?" şeklinde bir soru sorması dikkat çekti. Sanık ise herhangi bir şey yapmayacağını söyledi. Mahkeme, sanığın 200 metre mesafeden fazla yaklaşmama şartıyla tahliyesine karar verdi.

Sarıyer’de kiracı ile ev sahibi arasında anlaşmazlığın yaşandığı bir ev kirası davası, otobüs durağında kavga ile sonuçlandı. İddialara göre, kiracı olan Serkan Kaptan, ev sahibi Kerem Gürgensuyu tarafından sol bacağından bıçaklandı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada mahkeme başkanı sanığa “Tahliye edilirsen ne yapacaksın? Müştekiye saldıracak mısın?” diye sordu. Sanık, “Hiçbir şey yapmayacağım” diyerek yanıt verdi. Sonuç olarak sanığın tahliyesine karar verildi.

Olay, 17 Mayıs 2023 tarihinde Sarıyer’de meydana geldi. İddiaya göre, Kerem Gürgensuyu ile kiracısı Serkan Kaptan anlaşamadıkları bir ev kirası konusunda husumetli hale geldi. Bunun üzerine Kerem Gürgensuyu, otobüs durağında bekleyerek Serkan Kaptan’ı sol bacağından bıçakladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Gürgensuyu’nun “silahla kasten yaralama” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ancak davaya bakan İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, konunun ciddiyetini göz önüne alarak dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Kerem Gürgensuyu ve müşteki Serkan Kaptan hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen müşteki Kaptan’ın eşi, olayın yaşandığı gün evde 4 yaşındaki kızıyla olduğunu ve kapının tekmelenmeye başladığını belirterek, Gürgensuyu’nun kendilerine saldırdığını ifade etti. Kaptan’ın eşi, Gürgensuyu’nun bıçaklamaya başlaması üzerine kaçtığını ve kendisinin de hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Sanık avukatı ise müvekkilinin kendini koruma eylemi gerçekleştirdiğini savunarak tahliye ve beraat talebinde bulundu. Müşteki avukatı ise olayın planlandığını iddia ederek müvekkilin can güvenliği bulunmadığını ve tahliyesinin riskli olacağını belirtti.

Mahkeme başkanının sanığa “Tahliye edilirse ne yapacaksınız? Müştekiye saldıracak mısınız?” şeklindeki sorusu üzerine sanık, “Hiçbir şey yapmayacağım” cevabını verdi. Bunun üzerine mahkeme, Kerem Gürgensuyu’nun “200 metre mesafeden fazla yaklaşmama” şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Ayrıca sanığa yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bursa’da kamyonetin mandalina yükü dökülünce halk harekete geçti

Sıradaki haber:

Bursa’da kamyonetin mandalina yükü dökülünce halk harekete geçti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.