h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şanlıurfa’da İnsan Zinciriyle Gazze’ye Destek Verildi

Şanlıurfa’da İnsan Zinciriyle Gazze’ye Destek Verildi

Şanlıurfa'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı insan zinciri oluşturuldu. Binlerce kişinin bir araya geldiği eylemde Türk ve Filistin bayrakları taşındı. STK'ların öncülük ettiği eylemde Gazze'deki zulme tepki gösterildi. İnsan zinciri, kilometrelerce uzunlukta Atatürk Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Eylemde konuşan katılımcılar, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek İsrail'in saldırılarını lanetledi. Şanlıurfa halkı, Filistin'in yanında olduklarını bir kez daha vurguladı.

Şanlıurfa’da İsrail saldırıları altındaki Gazze’ye destek vermek amacıyla insan zinciri oluşturuldu. Binlerce kişi Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak İsrail’e tepki gösterdi.

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) öncülüğünde düzenlenen “Gazze’ye Destek, İsrail’e Lanet” eylemi saat 14.00’te Atatürk Caddesi’nde gerçekleşti. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıyan binlerce kişi Kara Meydanı Camisi önünden başlayarak Abide Kavşağı’na kadar devam eden insan zinciri oluşturdu. Gazze’deki direnişi desteklerini gösteren katılımcılar aynı zamanda İsrail’in zulmünü de lanetledi.

Eylemde konuşan vatandaşlardan Eyüp Yaşar, “Gazze’de gerçekten vahşet yaşanıyor, bir soykırım yapılıyor. Bu normal bir savaş değil, tek taraflı bir saldırı. İnsanların duyarlı olması için bugün sivil toplum kuruluşları olarak insan zinciri oluşturduk. Gazze’ye sesimizi duyurmak, bu eylemimizle ateşkesin sağlanmasına katkıda bulunmak istedik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Vatandaşlardan Enes Can ise “Şanlıurfa halkını tebrik ediyorum. Biz Filistin’in, Gazze’nin yanındayız. Türkiye olarak her zaman Filistin’in yanında olacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Manisa’da aranması bulunan 10 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Manisa’da aranması bulunan 10 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.