h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şanlıurfa ve Adana’da gerçekleştirilen operasyonlarda 37 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Şanlıurfa ve Adana’da gerçekleştirilen operasyonlarda 37 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa ve Adana'da gerçekleştirilen "Kalkan-8" Operasyonlarında 37 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörünün yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda el konulanlar arasında termal kameralar, çok miktarda döviz ve Türk Lirası da bulunuyor. Bakan Yerlikaya, insan tacirleriyle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa ve Adana’da gerçekleştirilen “Kalkan-8” Operasyonları sonucunda 37 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörünün yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik Şanlıurfa ve Adana’da gerçekleştirilen “Kalkan-8” Operasyonları kapsamında 37 kişinin gözaltına alındığını belirterek, “Umut tacirliği yaparak insanları aldatan, binlerce kişiyi ölüm riskine sürükleyen ve ülkemizi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Şanlıurfa Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa ve Adana’da 48 ekip, 10 Özel Harekat unsur ve 199 personelin katılımıyla 18 ayrı adrese “Kalkan-8” Operasyonu düzenlendi.

Operasyonlar sonucunda, termal kameralar, önemli miktarda döviz ve Türk lirasına el konuldu. Bu operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah onları daima koruma altında tutsun. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Şanlıurfa ve Adana’da Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “KALKAN-8” Operasyonlarında 37 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı”

Sıradaki haber:

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Şanlıurfa ve Adana’da Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “KALKAN-8” Operasyonlarında 37 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.