h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Sani Konukoğlu’na, SANKO Şirketler Grubu’nun kurucusu, mezarı başında unutulmaz bir anma gerçekleştirildi

Sani Konukoğlu’na, SANKO Şirketler Grubu’nun kurucusu, mezarı başında unutulmaz bir anma gerçekleştirildi

SANKO Holding Kurucusu ve Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) Kurucu Başkanı Sani Konukoğlu, vefatının 30’uncu yıl dönümünde Gaziantep Asri Mezarlık’taki kabri başında dualarla anıldı. Anma programına SANKO Holding yöneticileri, aile fertleri ve Gaziantep iş dünyasından temsilciler katıldı. Sani Konukoğlu'nun hayatı ve başarıları da anıldı.

SANKO Holding’in Kurucusu ve Gaziantep Sanayi Odası’nın Kurucu Başkanı olan Sani Konukoğlu, vefatının 30. yıl dönümünde Gaziantep Asri Mezarlık’ta yapılan anma programıyla dualarla anıldı. SANKO Holding’in Onursal Başkanları Abdulkadir ve Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, başkan vekili Fatih Konukoğlu, diğer aile üyeleri ve İşadamları katılım sağladığı anma programı sonrasında Sani Konukoğlu’nun mezarına karanfiller bırakıldı.

Sani Konukoğlu 1929 yılında Gaziantep’te doğdu ve dokumacılıkla iş hayatına başladı. İlk tezgahını kullandığı tek makineyle Gaziantep’e getiren Konukoğlu, daha sonra motorlu tezgahların kullanımını yaygınlaştırdı. Ayrıca havlu ve iplik üretimi için tesisler kurarak Gaziantep’in tekstil sektöründe öncü firmalarından birini oluşturdu.

Sani Konukoğlu, 1989 yılında Gaziantep Sanayi Odası’nın kuruluşunda önemli bir rol oynayarak ilk yönetim kurulu başkanı seçildi. Ayrıca Sani Konukoğlu Vakfı’nın kurulmasını sağlayarak SANKO’nun sosyal hizmetlerini organize etti.

16 Ocak 1994’te kalp rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Sani Konukoğlu, sağlığıyla birlikte yaptığı sosyal hizmetler nedeniyle “Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı”na layık görüldü. Günümüzde SANKO Holding, tekstil, enerji, inşaat ve ambalaj sektörlerinde faaliyet gösteren 14 binin üzerinde çalışana sahip olarak Türk ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Araç şarampole sürüklendi: 1 kişi hafif yaralı olarak kurtuldu

Sıradaki haber:

Araç şarampole sürüklendi: 1 kişi hafif yaralı olarak kurtuldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.