h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Samsun’dan Gazze’ye destek treni: Yardım dolu koliler yola çıktı!

Samsun’dan Gazze’ye destek treni: Yardım dolu koliler yola çıktı!

Samsun'da usta öğretici ve kursiyerler tarafından üretilen malzemelerle dolu bir tır, Gazzeli çocuklara yardım için yola çıktı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Olgunlaşma Enstitüsü ve Halk Eğitim Merkezleri, dikiş makinelerini Gazze'deki savaş mağduru çocuklar için kullanarak birçok ürün üretti. Bu ürünler arasında eşofman takımları, oyuncaklar ve uyku tulumları da yer alıyor. Üretilen malzemeler, Mersin Limanı üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yerlere ulaştırılacak.

Samsun’da gönüllü olarak üretilen yardım malzemelerinin yer aldığı bir tır, Gazzeli çocuklar için yola çıktı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Olgunlaşma Enstitüsü ve Halk Eğitim Merkezleri, dikiş makinelerini bu sefer Gazze’deki savaş mağduru çocuklar için kullanarak bir tır dolusu malzeme üretti. Kursiyer ve usta öğreticiler, yaklaşık bir ay süren çalışma sonucunda yeni doğan seti, havlu takımı, polar battaniye, eşofman takımı, maske, oyuncak, uyku tulumu, örgü bebek kazağı, eldiven, bere, çorap, sweatshirt, namaz eteği ve başörtü gibi farklı ürünler üretmeyi başardı. Üretilen malzemeler, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü bahçesindeki tıra yüklenerek gönderildi. İlk olarak Samsun’dan Mersin Limanı’na gönderilecek malzemeler, oradan da Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Samsun Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Millet olarak yardımsever bir toplumuz. Deprem sonrasında olduğu gibi bu sefer de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlar olarak seferber olduk. Gönüllük esasına dayalı olarak başlattığımız bu çalışma, ‘Dikiş makineleri bu sefer Gazze İçin Çalışıyor’ sloganıyla gerçekleşti. Kursiyerlerimiz ve usta öğreticilerimiz bu üretimleri hiçbir zorunluluk olmadan gönüllü olarak gerçekleştirdiler. Ayrıca bazı hayırseverlerden destek de aldık. Ürünlerimiz dikiş atölyelerinde hızlı bir şekilde üretildi. 300 adet yeni doğan seti, polar battaniyeler, farklı yaş gruplarından 3 bin eşofman takımı, 232 bin yetişkin maskesi, 120 bin çocuk maskesi ve 2 bin oyuncak üretildi. Ayrıca uyku tulumları ve çeşitli ürünler de üretildi” dedi.

Zehir satıcısı, kendi evinde uyuşturucu ve silahla yakalandı

Sıradaki haber:

Zehir satıcısı, kendi evinde uyuşturucu ve silahla yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.