h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Samsun’da tirit gecesinde şehitler unutulmadı

Samsun’da tirit gecesinde şehitler unutulmadı

Samsun'da düzenlenen geleneksel kaz tirit etkinliğinde şehitler için dualar edildi. Kavak Sanayici İş İnsanları Yöneticileri ve Akademisyenleri Derneği (KAVSİYAD) tarafından düzenlenen etkinlikte, Yaşar Doğu da anıldı. Geceye yoğun bir katılım oldu ve Kur'an tilavetiyle başladı. Şehitlerle ilgili okunan şiirler ve semazen gösterisi duygusal anlar yaşattı. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, şehitlere dua ederken, KAVSİYAD Başkanı Serdar Yerişkin ise Kavaklıların kalkınma ve gelişme kararlılığını vurguladı. Etkinlikte konuklara kaz tirit ikramı yapıldı.

Samsun’da şehitler için düzenlenen geleneksel kaz tirit etkinliğinde dualar edildi. Kavak Sanayici İş İnsanları Yöneticileri ve Akademisyenleri Derneği (KAVSİYAD) tarafından bir düğün salonunda düzenlenen etkinlik, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Gece, Kur’an Kerim tilaveti ve semazen gösterisi ile başladı. Şehitler ve efsanevi güreşçi Yaşar Doğu anısına yapılan etkinlikte, sanatçı Uğur Arslan’ın şehitlerle ilgili okuduğu şiirler duygusal anlar yaşattı.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, tırıt gecesinde yaptığı konuşmada, “Rabbim mekanlarını cennet eylesin” diyerek şehitlere dua etti. Sarıcaoğlu ayrıca KAVSİYAD Başkanı’na teşekkür ederek, Kavaklı hemşerilerin birbirleriyle kaynaşması ve iletişim kurması amacıyla yapılan etkinliğin önemine vurgu yaptı.

KAVSİYAD Başkanı Serdar Yerişkin ise konuşmasında, Kavak’ın artık kabuğunu kırma vaktinin geldiğini belirtti. Kavaklıların gelişmeye yönelik kararlılığını sürdürdüğünü ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerinin olduğunu dile getiren Yerişkin, Kavaklıların daha fazla değeri hak ettiğini vurguladı.

Gecede ayrıca Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, İlkadım Belediye Başkan Vekili Hatice Çakır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı ve KAVSİYAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya ile Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Bayram Erişgin de konuşmalar yaptı.

Etkinliğin sonunda konuklara kaz tirit ikramı yapıldı.

“Kahraman şehit babası oğluyla son vedasını böyle gerçekleştirdi: “Sana gurur duyuyorum, evlat”

Sıradaki haber:

“Kahraman şehit babası oğluyla son vedasını böyle gerçekleştirdi: “Sana gurur duyuyorum, evlat”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.