h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Sahte web sitesine güvendi, mobilya satın almak isterken dolandırıldı

Sahte web sitesine güvendi, mobilya satın almak isterken dolandırıldı

Kocaeli'de bahçe mobilyası siparişi veren bir kadın dolandırıldı. İnternet üzerinden yapılan alışverişte, kadın para yatırdıktan sonra satıcıyla iletişim kuramadı. Dolandırıldığını anlayan kadın şikayette bulundu ve şüpheli hakkında dava açıldı. Mahkeme, şüpheliye 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Kocaeli’de İnternet üzerinden bahçe mobilyası siparişi veren bir kadın, para transferini yaptıktan sonra Şahısla iletişim kuramayınca dolandırıldığını anladı. Kadın, durumu mahkemeye taşıdı ve şüpheliye 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

56 yaşındaki Y.Ş., Kocaeli’de bahçe mobilyası satın almak için İnternet üzerinde araştırma yapmıştı. Beğendiği mobilyayı sipariş veren kadın, verilen IBAN numarasına 4 bin TL transfer etti. Para transferi yapıldıktan sonra kadın, sitedeki kişilerle iletişim kuramadığını fark ederek dolandırıldığını anladı ve polise şikayetçi oldu.

“Ne paramı, ne de sipariş verdiğim mobilyaları alabildim”

Olayla ilgili duruşma Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada mağdur Y.Ş. hazır bulunurken, sanık H.G. ise duruşmaya katılmadı. Y.Ş., dolandırılma olayını şu şekilde anlattı: “Bahçe mobilyası almak istedim. Bu nedenle İnternet sitesinde araştırma yaptım. Beğendiğim bahçe mobilyaları için bir siteyle iletişime geçtim. Mobilyaların fiyatı 4 bin TL olarak belirlendi. Bu parayı bana verilen IBAN numarasına transfer ettim. Parayı gönderdikten sonra şahısla bir daha iletişim kuramadım. Ne paramı, ne de sipariş verdiğim mobilyaları alabildim. Şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, H.G.’ye dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Kargo minibüsüyle otomobil çarpıştı: 5 kişi yaralandı!

Sıradaki haber:

Kargo minibüsüyle otomobil çarpıştı: 5 kişi yaralandı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.