h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şahinbey’de 174 öğrenci, umre ibadeti için yolcu edildi

Şahinbey’de 174 öğrenci, umre ibadeti için yolcu edildi

Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen proje kapsamında, Yitik Cennet dersinden sınava girip okullarında dereceye giren 174 öğrenci Umre'ye gönderildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta Umre'ye gitmenin önemine vurgu yaparak, 6. kez düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencileri kutsal topraklara gönderdiklerini belirtti. Veliler de organizasyon için teşekkür ederek çocuklarının umudu ve hayaliyle Umre'ye gittiklerini ifade etti.

174 öğrenci, Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği Yitik Cennet dersinden sınava girerek okullarında 1., 2. ve 3. olan öğrenciler arasından seçilerek Umre’ye gönderildi. Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen projede gece saat 03:00’te Umre’ye giden öğrenciler için uğurlama töreni gerçekleştirildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta Umre’ye gitmenin büyük bir şans olduğunu belirterek, “Umre ödüllü kitap okuma yarışmasında ilk 3’e giren öğrencilerimizi her yıl Umre’ye gönderiyoruz. Bugüne kadar 933 öğrenciyi Umre’ye gönderdik. Umre’ye gidebilme fırsatını yakalayan bu gençler, dualarını ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız için yapacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Öğrenciler ise Umre’ye gitmenin heyecanını yaşadıklarını ve kendilerine bu fırsatı sunan kurumlara teşekkür ettiklerini belirtti. Veliler de çocuklarının genç yaşta Umre’ye gitme imkanını yakalamalarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, şükranlarını dile getirdi.

“Polis, Tost Makinesi ve Süpürgey

Sıradaki haber:

“Polis, Tost Makinesi ve Süpürgey

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.