h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Rektör Ünal: “Mehmetçik, İnsanlığın Umut Kaynağıdır”

Rektör Ünal: “Mehmetçik, İnsanlığın Umut Kaynağıdır”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Yavuz Ünal, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 9 askerin şehit olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şehitlik üzerine hayal kuran Mehmetçiğin insanlığın tek umudu olduğunu belirten Rektör Ünal, ayrıca şehit askerlerin ailelerine de başsağlığı diledi. Rektör Ünal, insanlar üzerinde maskelerle ortaya çıkan ve insanlık değerlerini unutanların insanlık adına bir umut olmadığını ifade etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde gerçekleşen üzücü olay sonucunda 9 Mehmetçiğin şehit olduğunu duyurdu. Bu acı haberi, sosyal medya hesabından paylaşarak şunları söyledi: “İnsanlar, medeniyet, demokrasi ve insan hakları gibi değerlerle süslenmiş maskeler altında ortaya çıkan ve insan olan gibi gözüken fakat hala insanlık kurtulmadıkça, dünyadaki herhangi bir varlık huzur bulamayacak ve kendisini güvende hissedemeyecektir. Bu nedenle, umudumuz sadece Mehmetçiklerimize bağlıdır. Her türlü manipülasyona açık olanlar, sadece efendilerinin takdirini kazanmaya çalışan soytarıdır. Ancak gerçek kahramanlar olan Mehmetçikler, onlara asla ulaşmadan tarihin kahramanlar mezarlığındaki yerlerini alacaklardır. Şehitlik hayalini kuran Mehmetçikler, sadece sizlerin değil, ağababalarınızın da kişiliğini çizmiştir. Şehit düşen kahraman kardeşlerimiz! Sizin, canlı melekler ordusu içinde iyi insanların yanında olduğunuza ve bunun için Rabbimizin size rızık verdiğine yürekten inanıyoruz. Sizi yetiştiren analarınıza ve babalarınıza da Rabbimizin hoşnutluğunu diliyoruz. Sizler, Habibimizin komşusu olmayı hak ediyorsunuz. Sizler yüreğimizin ve gururumuzun ta kendisisiniz.”

Altbaşlık: OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal: “Mehmetçik, İnsanlığın Tek Umut Noktasıdır”

Alkol aldıktan sonra ehliyetsiz bir sürücü polisten kaçtı: Bir kişiyi yaraladığı ortaya çıktı

Sıradaki haber:

Alkol aldıktan sonra ehliyetsiz bir sürücü polisten kaçtı: Bir kişiyi yaraladığı ortaya çıktı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.