h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Rektör Çomaklı, başarılarıyla öne çıkan akademisyenler tarafından ziyaret edildi

Rektör Çomaklı, başarılarıyla öne çıkan akademisyenler tarafından ziyaret edildi

Atatürk Üniversitesi, ulusal ve uluslararası alanda kazandıkları ödüllerle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. Son olarak, üniversitenin akademisyenleri Temel Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler, ve Organik Kimya alanlarında önemli ödüllere layık görüldü. Ayrıca, bir öğretim üyesi yapılan tez çalışmasıyla Türkiye Bilimler Akademisi tarafından verilen bir ödülü aldı. Akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya gelerek başarılarını paylaştı. Rektör Çomaklı, bu başarıların üniversite için birer gurur kaynağı olduğunu belirtti ve akademisyenlere tebriklerini iletti. Üniversite, daima daha iyi noktalara taşınmayı hedefleyen bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayarak, kaliteli eğitim ve nitelikli akademik kadro ile ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olmaya devam ettiklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesi, yükseköğretim alanında 67 yıllık bir süreçte Türkiye’ye büyük bir katkı sağlayarak yüzbinlerce mezun yetiştirmiştir. Üniversite, akademisyenlerinin ulusal ve uluslararası ödüller kazanarak başarılarını sürdürmektedir.

Son olarak, Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhami Gülçin Temel Bilimler alanında TÜBİTAK Temel Bilimler ödülünü, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rabia Meryem Yılmaz Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında 100. Yıl TÜBİTAK Bilim Ödülünü ve Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Haydar Kılıç Organik Kimya alanında TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları Ödülünü (GEBİP) kazanmıştır. Bu başarıları Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile paylaşan akademisyenler, ziyaret sırasında sevinçlerini dile getirmişlerdir.

Ayrıca, Atatürk Üniversitesi Aşkale Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Ulaş, “Ebeveyn Çocuk Etkileşim Terapisinin Türk Kültürüne Uyarlanarak Otizm Tanılı Çocuklar ve Tipik Gelişim Gösteren Çocuklar ile Ebeveynleri Üzerinde Etkinliğinin İncelenmesi” başlıklı tez çalışmasıyla Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından her yıl düzenlenen en iyi tez çalışması için verilen TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülünü kazanmıştır. Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Ulaş da ziyaret kapsamında Rektör Çomaklı ile bir araya gelmiştir.

Rektör Çomaklı, başarılı akademisyenleri tebrik ederek, her başarının Atatürk Üniversitesi için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca, akademisyenlerin ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almalarının mutluluk verici olduğunu söylemiştir. Üniversite olarak ülkenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaları desteklediklerini belirten Rektör Çomaklı, bilimsel bilgiyi değere dönüştürerek insanlığa hizmet etmeyi hedeflediklerini vurgulamıştır. Atatürk Üniversitesi, kaliteli eğitimi, nitelikli akademik insan kaynağı ve donanımlı uygulama birimleriyle ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olmaya devam etmektedir. Rektör Çomaklı, akademisyenlerin ödül kazandığı çalışmalarından dolayı onları tebrik etmiş ve daha başarılı çalışmalar yapmalarını dileyerek konuşmasını sonlandırmıştır.

Ailesi, intihar etmek isteyen genci ikna etti

Sıradaki haber:

Ailesi, intihar etmek isteyen genci ikna etti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.