h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

“Düzce’de Plakası Başka Bir Araçtan Olumsuzlukla Durdu, Ancak Gerçek Ortaya Çıktı”

Düzce’de polis ekipleri, 81 S 1322 plakalı minibüsü durdurarak denetim yapmıştı. Ancak yapılan sorgulamada, plakanın başka bir araca ait olduğu tespit edildi. Ruhsat kontrolünde de farklı bir plaka çıkması üzerine araç, KOM şube ekipleri tarafından yediemin otoparkına çekildi. Ancak olayın gerçeği sonradan ortaya çıktı.

Minibüs sahibinin servis taşımacılığı yaptığı ve üzerine kayıtlı birden fazla aracı bulunduğu, yakın zamanda başka bir araçtan aldığı plakayı durdurulan minibüse taktığı ve bu nedenle yanlış anlaşılmanın meydana geldiği öğrenildi.

İşlemlerin ardından minibüsü teslim alan sahibi Gürkan Özbakır, “Biz fabrikalara servis işi yapıyoruz. Bir aracımızın S plakasını değiştirmiştik. Yanlış bir plaka takımı oluştu. Emniyet ekipleri çevirince araç üzerinde işlem yapıldı. Şu an araç yanımızda ve faaliyetlerine devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Özbakır ayrıca sahte ruhsat veya plaka olmadığının altını çizerek, “Plakanın 1322 yerine 1343 olmasıyla ilgili bir sorun ortaya çıktı. Bu durumda bir yanlışlık oldu. Araç trafikte ve normal faaliyetlerine devam etmektedir. Herhangi bir sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Düzce Belediyesi, S plaka yönetmeliği kapsamında sürücülerin D2 belgesine sahip olmaları halinde plakalarını hususi plakaya dönüştürebilmektedir.

Kaçak göçmen işçi çalıştıran firma 8 milyon 268 bin TL cezai işlemle karşı karşıya!

Sıradaki haber:

Kaçak göçmen işçi çalıştıran firma 8 milyon 268 bin TL cezai işlemle karşı karşıya!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.