h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Pakistan’ın İran’a yönelik saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a çıktı

Pakistan’ın İran’a yönelik saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a çıktı

Pakistan ordusunun İran topraklarına gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi. İran Sistan ve Belucistan Eyalet Valiliğinin Siyasi ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Ali Rıza Marhamati, İran sınırına yakın bir köye yapılan saldırıda 4'ü çocuk, 3'ü kadın ve 2'si yabancı uyruklu erkek olmak üzere toplam 9 kişinin öldüğünü bildirdi. İran Dışişleri Bakanlığı da saldırıları şiddetle kınadığını belirtti ve Pakistan'ın maslahatgüzarını çağırdı. Öte yandan Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise saldırının İran'da güvenli sığınaklara sahip teröristlerle ilgili olduğunu ve Pakistan'ın kendi güvenliği ve ulusal çıkarlarını korumak amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. İran, daha önce de Pakistan'ı hedef alan bir saldırı düzenlemişti.

Pakistan ordusunun İran topraklarına düzenlediği saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi. İran Sistan ve Belucistan Eyalet Valiliği, saldırının gerçekleştiği bölgedeki bir köye yönelik yapılan füze saldırısında 4 çocuk, 3 kadın ve 2 yabancı uyruklu erkek olmak üzere toplamda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı, saldırıları şiddetle kınarken, Pakistan maslahatgüzarı da Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. İran, Pakistan’ın saldırılarla ilgili açıklama yapması için maslahatgüzarı geri çağırma kararı aldı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise sabah saatlerinde gerçekleştirdiği açıklamada, İran’ın Sistan Belucistan eyaletindeki “teröristlerin saklandığı noktalara” hassas saldırı düzenlendiğini ve çok sayıda teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Pakistan, İran’a ciddi endişelerini sürekli olarak ilettiği ve teröristlerin varlığını kanıtlarla paylaştığına dikkat çekerek, bugünkü saldırının kendi güvenliği ve ulusal çıkarları doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurguladı. Pakistan, İran’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tamamen saygı duyduğunu ve Birleşmiş Milletler Şartı’ndaki ilkeleri desteklediğini belirtti.

Öte yandan, İran da 2 gün önce Pakistan’a karşı saldırıda bulunmuştu. İran’ın Belucistan eyaletine bağlı Panjgur bölgesindeki 2 üsse füze ve İHA saldırısı düzenlenmiş, bu saldırıda 2 çocuk hayatını kaybetmiş ve 3 çocuk yaralanmıştı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, saldırının bir egemenlik ihlali olduğunu vurgulayarak, BM Güvenlik Konseyi’ne başvuracaklarını duyurmuş ve İran’ın büyükelçisini geri çağırmıştı.

Mardin’de bir ev, yangın sonucu kullanılamaz hale geldi

Sıradaki haber:

Mardin’de bir ev, yangın sonucu kullanılamaz hale geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.