h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Özel eğitim alan öğrencilere özel bir sürpriz!

Özel eğitim alan öğrencilere özel bir sürpriz!

Bolu Mudurnu Erişken Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne 100 gönüllü eğitimci tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere unutulmaz bir gün yaşatıldı. Boyama etkinliği esnasında duygulanan bir öğretmen, kendi engelli çocuğunu hatırlayarak gözyaşlarına hakim olamadı. İstanbul Rumeli Balkanlar Derneği üyesi olan gönüllü kadınlar, öğrencilerle oyunlar oynayarak ve boyama çalışmaları yaparak keyifli bir gün geçirdi. Bu etkinlik, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen sosyal eğitim projelerinden biriydi.

Bolu Mudurnu Erişken Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde unutulmaz bir gün yaşandı. 100 gönüllü eğitimci, 88 özel öğrenciye keyifli anlar yaşattı. Bir öğretmene duygusal anlar yaşatan etkinlik, duygusal bir anlam taşıyordu, çünkü öğretmenin kendisinin de engelli bir çocuğu vardı.

İstanbul Rumeli Balkanlar Derneği üyeleri olan 100 eğitimci, Mudurnu ilçesine gelerek Bolu Mudurnu Erişken Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki öğrencileri ziyaret etti. Grup içinde öğretmenler, avukatlar ve çeşitli meslekten kadınlar bulunuyordu. Gönüllüler, öğrencilerle oyunlar oynadı, resim çizdi ve boyama çalışmaları yaptı. Boyama esnasında bir öğretmen, özel öğrenciye yardımcı olurken duygulanarak gözyaşlarına engel olamadı ve “Benim de engelli bir çocuğum var. Çok duygulandım” dedi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Süreyya Oskay, “Hem akademisyen kimliğimizle hem de sivil toplum kuruluşları olarak, ülkenin farklı bölgelerindeki özel eğitim ihtiyacı olan arkadaşlarımıza destek olmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle sanat atölyeleri ve sosyal eğitim projeleri düzenliyoruz. Serhan Atukalp arkadaşımızın bu bölgede bulunması sebebiyle, bu güzel erişken Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Yangın felaketi İzmir’de iki kişinin ölümüyle sonuçlandı

Sıradaki haber:

Yangın felaketi İzmir’de iki kişinin ölümüyle sonuçlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.