h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Osmaniye’de şehit aileleri ve gaziler, terörü lanetledi

Osmaniye’de şehit aileleri ve gaziler, terörü lanetledi

Osmaniye'de Şehit aileleri ve gaziler, PKK terör örgütüne tepki göstererek, Kuzey Irak'ta şehit olan askerler için bir basın açıklaması yaptı. Dernek başkanı, terör saldırılarını lanetleyerek, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını vurguladı. Ayrıca, terörle mücadelede alınması gereken tedbirlerin önemine dikkat çekildi.

Osmaniye’de toplanan Şehit aileleri ve gaziler, terörü kınayan bir basın açıklaması yaptı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Gazi İsmail Kaba, Kuzey Irak’ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde son 20 günde şehit olan 21 asker için bir basın açıklaması düzenledi.
Dernek binasında yapılan açıklamada PKK terör örgütü lanetlendi ve şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağı vurgulandı.
Başkan İsmail Kaba, açıklamasında şunları söyledi: “Ahilikten yoksun olan, 40 yıldan beri alçakça saldırılarına devam eden PKK terör örgütü, son olarak Kuzey Irak’ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde, 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde 12 kahraman askerimizi ve 12 Ocak 2024 tarihinde 9 kahraman askerimizi şehit ederek gerçek yüzünü göstermiştir. Bu korkunç saldırıları kınıyoruz. Aziz vatanımızın her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. 21 vatan evladımız bu topraklar için şehit oldu. Bu acıyla yandık, tüm Türkiye bu acıyı yüreğinde hissetti. Üzüntümüz kadar öfkemiz de büyük. Bugün ülkemizin üstüne kara bulutlar çökmüştür. Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye’yi yaktı. Bugün milletin meclisine sesleniyoruz, eğer şehitlere borcunuzu ödeyeceğinizi düşünüyorsanız, eğer bize karşı samimiyseniz, önce terör örgütünü destekleyen, kimlikleri olmayanları meclisteki yerlerinden çıkarın. Eğer bunları yapmazsanız, bu terör bitmez. Başsız kalanın başı kesilmedikçe terör sona ermeyecektir. Kanlı bebek katili idam edilmedikçe terör bitmeyecektir. Siyasi uzantıları mecliste olduğu sürece terör sona ermeyecektir. Teröristlerin ve ailelerinin mal varlıklarına el konulmadıkça bu terör bitmeyecektir. Tüm işletme lisansları iptal edilmedikçe bu terör bitmeyecektir. Örgüt ve sempatizanlarının, siyasi uzantılarının sosyal güvenceleri iptal edilmedikçe bu terör bitmeyecektir. Yurt dışında yaşayan ve teröre destek verenlerin ülkeye girişleri ve tatil yapmaları engellenmedikçe bu terör bitmeyecektir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne zarar verenlerin ömür boyu siyaset yapmasına izin verilmez ve tüm mal varlıklarına el konulmazsa bu terör bitmeyecektir. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere terör uzantısı partilerin katılmasına izin verilirse bu terör bitmeyecektir. Kısacası, aynı hataların tekrarlanmasıyla bu terör sona ermeyecektir. 90’larda terörle mücadele ederken, elimizde doğan çocuklarımızı bugün toprağa şehit vermemek için bu önlemleri almanız gerekmektedir. Şehitlerimizin emanet ettiği vatanımızı, bayrağımızı ve kutsal değerlerimizi gelecek nesillere koruyarak teslim edeceğimize söz veriyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Dilek kutusunu açan imam hayrete düştü: Caminin elektriği ile telefonunu şarj etti, bıraktığı para ve not ile yürekleri ısıttı

Sıradaki haber:

Dilek kutusunu açan imam hayrete düştü: Caminin elektriği ile telefonunu şarj etti, bıraktığı para ve not ile yürekleri ısıttı