h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Osmaniye’de 132 kişiye mezar olan sitenin betonu standart dışı çıktı

Osmaniye’de 132 kişiye mezar olan sitenin betonu standart dışı çıktı

Osmaniye'de bir sitede meydana gelen depremde 132 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Müteahhit Hüner A. hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede yapılan incelemelerde yıkılan binanın yapısında kalite problemleri olduğu belirtildi. İki bloğun projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler ve yapı denetimindeki sorunlar iddianamede yer aldı. Müteahhit, ölüm ve yaralanmalardan sorumlu tutuldu.

Osmaniye’deki Metin Tamer Sitesi’nde meydana gelen felaket sonucu 132 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı. Tutuksuz yargılanan müteahhit Hüner A. hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan bilirkişi raporunda, yıkılan binanın yapısal elemanlarında beton kalitesinin iyi olmadığı ortaya çıktı. İddianamede, binanın fenni müellifi Z.B. ve statik betonarme projeye onay veren N.D.’nin daha önceden hayatlarını kaybettikleri belirtildi. İki bloğun projelendirmedeki eksiklikler ve malzeme özelliklerindeki yetersizliklerin yanı sıra uygulama hataları ve yapı denetimindeki yetersizlikler de iddianamede yer aldı. Beton kalitesinin düşük olduğunun tespit edildiği bilirkişi raporunda, kullanılan agregaların da uygun olmadığı belirlendi. Müteahhit Hüner A., ölüm ve yaralanmalardan sorumlu tutuldu ve “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan cezalandırılması talep edildi.

Beyaz örtü çocuklara neşe, yetişkinlere sıkıntı getirdi

Sıradaki haber:

Beyaz örtü çocuklara neşe, yetişkinlere sıkıntı getirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.