h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • OSB’nin kadın ustaları erkeklere taş çıkartıyor

OSB’nin kadın ustaları erkeklere taş çıkartıyor

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çalışan kadın ustaların başarıları dikkat çekiyor. Geleneksel olarak erkek egemen sektörlerden biri olarak kabul edilen mobilya üretiminde, kadın ustaların çalışma hızı ve azmi görenleri şaşırtıyor. Kadınlar, "Artık işçinin erkeği kadını yok" diyor. Fabrikada görev alan Elazığlı kadın ustalar, el becerileri ve çalışma disiplinleriyle öne çıkarak sektörde fark oluşturuyor. Kadın ustalar, işlerini severek yapıyor ve kendilerine güvendiklerini ifade ediyor. Kadının ayakları üstünde durması ve azimli olması önemli. Fabrika sahibi de kadın çalışanlara destek vererek, onların yeteneklerinin değerli olduğunu vurguluyor.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir mobilya fabrikasında çalışan kadın ustaların, çalışma hızları ve azimleriyle büyük bir başarı elde ettikleri gözleniyor. Geleneksel olarak erkek egemen olan mobilya sektöründe, kadın ustaların öne çıkması sektörde fark yaratıyor. Elazığlı kadın ustalar, hem el becerileriyle hem de çalışma disiplinleriyle diğerleri arasından sıyrılarak dikkat çekiyor.

Mobilya fabrikasında görev alan Gülser Tabi, “Bu işte bir yılımı dolduracağım. Neden olmasın dedim ve kadınların da yapabileceğini kanıtladık. Azim ve anlayış gerekiyor. Ustalarımız çok iyiler ve şükürler olsun, biz bu işten keyif alıyoruz. Kendine güvenmek her işin başarılması için önemlidir. Kadının ayakları üzerinde durabilmesi çok önemlidir. Başarmak için azim gerekiyor” dedi.

Usta Şengül Teker de “Buraya iki aydır geliyorum. İşimden memnunum. Başarılı olabilmek için çalışmak gerekiyor. Başta zorluklar yaşanabilir, ancak alışınca herhangi bir sorun kalmıyor. Ben üniversite mezunuyum, atanmak zor. Aileye de katkıda bulunmak zorundayız. Artık işçinin erkeği ve kadını yok. Kendi işimden keyif alıyorum, en azından zihinsel olarak da rahatlama sağlıyor. Kadınlar çalışmalı. İşçi kadın ya da erkek ayrımı olmamalı. Biz buradaki birçok işi yapabiliyoruz” diye konuştu.

Mobilya fabrikası sahibi Seyfullah Eren ise Elazığ dışına Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Bursa, Erzurum, Kastamonu gibi bölgelere bile ürün gönderdiklerini belirtti. Elazığ’ın mobilya sektöründe oldukça iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Eren, çalışan erkek ve kadının gözünde eşit olduğunu ifade etti. Kadınların kendi yeteneklerine göre önemli becerilere sahip olduğunu söyleyerek kadınların fabrikadaki desteğinin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Eren, “Düzenimizin kurulmasında ve başarılı bir şekilde işlerimizin yürütülmesinde kadınların yardımlarını hiçbir zaman eksik etmiyoruz. Kadınlar her zaman güçlüdür. Bize destek olan tüm kadın ve erkek personelimize ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

Ankara’da uyuşturucu operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Ankara’da uyuşturucu operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.