h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ordu’da Gazze’ye yardım çağrısı: İnsanlar umuda birleşiyor

Ordu’da Gazze’ye yardım çağrısı: İnsanlar umuda birleşiyor

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nde kursiyer kadınlar, Gazzeli çocuklar için yorgan ve kıyafet dikmeye başladı. Ürettikleri ürünlerin tamamı Şubat ayında Filistin'e ulaştırılacak. Aybastı Belediyesi de malzeme desteği sağlamaktadır. Bu güne kadar 500'den fazla pijama ve yorgan üretilmiş olup, hedefleri 5 bin adede ulaşmak. Aybastılı kadınlar, çocukları ısıtmaktan öte onların kalplerini ısıtmanın önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Ordu’nun Aybastı ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi’nde kadın kursiyerler, Gazzeli çocuklar için yorgan ve kıyafet dikerek yardım sağlıyor. Şubat ayında saldırı altındaki Filistinlilere ulaştırılacak olan yardım malzemeleri, Aybastı’da düzenlenen kurslar kapsamında üretiliyor.

Aybastı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, tüm kursiyerlerin gönüllülerden oluştuğunu belirtti. Acu, “Kursiyerlerimiz tarafından sabah 9’dan akşam 3 ve 4’e kadar Gazzeli çocuklarımız için eşofman ve pijama dikiliyor. Ayrıca yorgan dikimi de gerçekleştiriliyor” dedi.

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ise belediye olarak malzeme desteği sağladıklarını ifade etti. Geçtan, “Aybastılı bayanlar olarak Gazzeli çocuklar için pijama, üst ve diğer giysileri dikiyoruz. İnşallah ürettiklerimiz onları biraz olsun ısıtır, ama asıl önemli olan onların yüreklerinin ısınması. Bu durum bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Aybastılı kursiyerler bugüne kadar 500’ü aşkın pijama ve yorgan üretti ve 5 bin sayısına ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor. Bu üretilen tüm malzemeler Şubat ayında Gazze’ye gönderilecek.

Çine’deki turşu fabrikasında büyük yangın çıktı!

Sıradaki haber:

Çine’deki turşu fabrikasında büyük yangın çıktı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.