h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ordu Halkı, Gazze İçin Yardım Seferberliği Başlattı

Ordu Halkı, Gazze İçin Yardım Seferberliği Başlattı

Aybastı'da Halk Eğitim Merkezi'nde kadın kursiyerler, Filistinli çocuklar için yorgan ve kıyafet üretiyor. Aybastı Belediyesi tarafından sağlanan malzemelerle, gönüllü kursiyerlerin yaptığı ürünler Şubat ayında Gazze'ye gönderilecek. Bugüne kadar 500'den fazla pijama ve yorgan üreten kursiyerlerin amacı, sayıyı 5 bine çıkarmak.

Aybastı’da Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyer olan kadınlar, Gazzeli çocuklar için yorgan ve kıyafetler dikiyor. Bu yardım malzemeleri Şubat ayında saldırı altındaki Filistinlilere ulaştırılacak.

Aybastı’daki Halk Eğitim Merkezi’nde dikiş makinelerinin başına geçen kadınlar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda Filistin halkına destek olmak amacıyla üretim yapıyorlar.

Aybastı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, kursiyerlerin tamamının gönüllü olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Bu atölyede gönüllü kursiyerlerimiz tarafından Gazzeli çocuklarımız için eşofman ve pijama dikiliyor. Ayrıca yorganlar da dikiliyor.”

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan da şunları kaydetti: “Aybastı Belediyesi olarak biz de malzeme desteği sağlıyoruz, ip ve kumaş gibi.”

Dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyen kursiyer kadınlar, düşüncelerini şu şekilde özetledi: “Aybastılı bayanlar olarak, Gazzeli çocuklar için pijama, üst ve diğer kıyafetleri dikiyoruz. İnşallah bu şekilde onları bir nebze de olsa ısıtabiliriz, ancak asıl önemli olan onların yüreklerinin ısınması. Bu da bizi mutlu eder.”

Aybastılı gönüllü kursiyerler, bugüne kadar 500’ün üzerinde pijama ve yorgan üretmişlerdir ve ulaşmayı hedefledikleri sayı 5 bin. Ürettikleri tüm malzemeler Şubat ayında Gazze’ye gönderilecek.

Ordu’da Gazze’ye yardım çağrısı: İnsanlar umuda birleşiyor

Sıradaki haber:

Ordu’da Gazze’ye yardım çağrısı: İnsanlar umuda birleşiyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.