h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Önyargıyı yıkan genç sporcular, ‘Kadınlar yapamaz’ diyenleri geçerek dünya şampiyonu oldular

Önyargıyı yıkan genç sporcular, ‘Kadınlar yapamaz’ diyenleri geçerek dünya şampiyonu oldular

Hatay'da yaşayan Alpagut sporuyla ilgilenen Nisanur ve Şevval, "kızlar yapamaz" diyenlere karşı çıkarak Dünya Şampiyonluğu elde ettiler. Bu başarı, genç kızların ilçedeki diğerlerine örnek olmasını sağladı. Nisanur ve Şevval, dövüş sporuna olan meraklarıyla ön plana çıkarak Alpagut dalında birincilik elde ettiler. Genç kızlar, eleştirilere aldırış etmeden emeklerine devam ederek başarı elde ettiler. Kız çocuklarının dövüş sporlarıyla ilgilenmeleri için teşvik eden Nisanur ve Şevval, kendi bölgesinde örnek olarak görülüyor.

Hatay’da Alpagut sporuna ilgi duyan 17 yaşındaki Nisanur Tümay ve Şevval Sert, ‘kızlar yapamaz’ diyenlere rağmen Dünya Şampiyonası’nda birinci olarak ilçedeki arkadaşlarına ilham kaynağı oldular.

Reyhanlı ilçesinde yaşayan genç sporcular Nisanur ve Şevval, bir süre önce Alpagut sporuna ilgi duymaya başladı. Antrenörleri İbrahim Tümay’dan sıkı eğitim alan genç kızlar, çevrelerindeki olumsuz düşünceleri hiçe sayarak çalışmalarına devam ettiler. Bursa’da gerçekleşen Dünya Alpagut Şampiyonası’nda kendi kilolarında birinci olan genç sporcular, ilçelerini gururlandırdı.

Nisanur Tümay, “5 yaşından beri dövüş sporlarıyla ilgileniyorum. 3 yıldır Alpagut sporuyla uğraşıyorum. Son Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil ettim ve Ayça branşında birinci, Caymaz branşında ikinci oldum. Hedefim olimpiyatlarda yer almak. Bu spor dalı insanların pek duymadığı bir spor ama bana göre kızlara da uygun bir spor. İlk başta kız olduğum için yapamazsın diyenler oldu ama ben onlara aldırış etmedim. İnandığım şeyi yapmaya devam ettim ve diğer kızlara da bu sporu öneriyorum” dedi.

Şevval Sert ise “Bu sporu yapma amacım kendimi geliştirmek ve daha iyi bir meslek seçmek. Üç yıldır Alpagut sporuyla uğraşıyorum ve geçtiğimiz şampiyonada Caymaz branşında birinci oldum. Kızları küçümseyen insanlar oldu ama biz burada kızların da başarılı olabileceğini göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Antrenör İbrahim Tümay ise yetiştirdiği sporcuların ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirterek, “Amacımız Alpagut sporunu Hatay’da tanıtmak. İki yıldır haftada üç gün, günde iki saat antrenman yapıyoruz. Özellikle kız çocuklarını bu spora davet ediyoruz” dedi.

17 kişiye kumar oynamaktan toplamda 85 bin TL ceza verildi

Sıradaki haber:

17 kişiye kumar oynamaktan toplamda 85 bin TL ceza verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.