h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Onlarca öğrenci, yurtta akşam yemeği olarak yediği tantuniden zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

Onlarca öğrenci, yurtta akşam yemeği olarak yediği tantuniden zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

Kastamonu'da bir öğrenci yurdunda akşam yemeğinde yedikleri tantuniden zehirlenen 60'dan fazla öğrenci, hastaneye kaldırıldı. Zehirlenme şikayetleri mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve ishal olarak kendini gösterdi. Hastanede tedavisi yapılan öğrencilerden bazıları taburcu edilirken, diğerleri müşahede altında tutulmaktadır. Öğrenciler, akşam yemeğinde yedikleri tavuktan dolayı zehirlendiklerini belirtti. Tavuk tantuni yedikten sonra şikayetleri sabah saatlerinde başladı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Kastamonu’da bulunan Hüma Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan bir grup üniversite öğrencisi, akşam yemeğinde yedikleri tantuniden zehirlendiler ve hastaneye kaldırıldılar. Şu ana kadar 60’tan fazla öğrencinin hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, öğrenciler akşam yemeğinde ikram edilen tantuniyi yediler. Ancak yemekten bir süre sonra mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve ishal gibi belirtiler yaşadılar. Sabah saatlerinde ambulanslar ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiler.

Hastanede ilk müdahaleleri yapılan öğrenciler, gözlem altına alındı. Şu ana kadar 60’tan fazla öğrencinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğu bildirildi.

Tedavisi tamamlanan bazı öğrenciler ise taburcu edildi.

Hastaneye başvuranlardan Beyzanur Kar, “Zehirlenmemiz tavuktan kaynaklı. Akşam yemeğinde bize tavuk tantuni servis ettiler, onu yedikten sonra zehirlendik. Yemeği akşam saatlerinde yedik, ancak belirtiler sabah saatlerinde başladı. İshal, kusma ve mide bulantısı gibi şikayetlerimiz ortaya çıktı. Bu şikayetler üzerine ambulansı aradık ve hastaneye tedavi olmak için geldik. Şu ana kadar 60-65 civarında arkadaşımız hastaneye kaldırıldı. Bugün sınavım vardı, tedavi tamamlanırsa sınava yetişmeye çalışacağım” dedi.

Kaçak göçmenler, bagajdan çıktı

Sıradaki haber:

Kaçak göçmenler, bagajdan çıktı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.