h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Okullarda şehitler için anma törenleri düzenlendi

Okullarda şehitler için anma törenleri düzenlendi

Teröristler tarafından Pençe-Kilit Harekatı üs bölgesinde şehit edilen askerler için Adıyaman'da anma töreni düzenlendi. Okullarda gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler, bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan programda İstiklal Marşı okudu. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da törene katıldı. Programda öğrenciler, Kuran-ı Kerim tilaveti ve şiirlerle şehitler için anma gerçekleştirdi. Tosun, şehitlerin ailelerine karşı sorumlulukları ders olarak işlediklerini belirtti. Öğrenciler ise şehitler için üzgün olduklarını ancak onlara imrendiklerini ifade etti.

Adıyaman’daki Okullarda Şehitler İçin Anma Töreni Düzenlendi

Pençe-Kilit Harekatı üs bölgesinde teröristler tarafından şehit edilen askerler için Adıyaman’daki okullarda anma töreni düzenlendi. “İlk dersimiz şehitlik” programıyla gerçekleştirilen etkinliğe Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da katıldı.

Kuzey Irak’taki üs bölgesine yapılan saldırı sonucunda şehit olan 9 asker için Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da bir anma etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuyarak şehitlere olan saygılarını gösterdi.

Adıyaman Türkiye Petrolleri Ortaokulu’nda gerçekleşen anma etkinliğine katılan Ali Tosun, programın başlangıcında Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Öğrenciler daha sonra şehitlerimiz için şiirler okudu. Adıyaman Milli Eğitim Müdürü, yaptığı açıklamada şehitlerimizin anısını yaşatmanın önemine vurgu yaparak, “Adıyaman’daki tüm okullarımızda ilk dersimizde şehitlerimizi anıyoruz. Vatan, bayrak ve mukaddesat için canlarını feda eden kahraman askerlerimizi şükranla anıyoruz. Ayrıca, şehitlerin geride kalan ailelerine karşı sorumluluklarımızı da derslerimizde işliyoruz” dedi.

Öğrenciler ise terör saldırısında hayatını kaybeden askerler için büyük bir üzüntü yaşadıklarını, ancak onların kahramanlıkları karşısında da gıpta ettiklerini belirtti.

Ünlü Oyun Yazarı Refik Erduran, Akademik Çalışma Konusu Haline Geldi

Sıradaki haber:

Ünlü Oyun Yazarı Refik Erduran, Akademik Çalışma Konusu Haline Geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.