h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Öğrencilerin Karne Heyecanı Özel Okullarda Başladı

Öğrencilerin Karne Heyecanı Özel Okullarda Başladı

Bingöl'deki Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda birinci kademe özel öğrenciler, aileleriyle birlikte ilk kez karne heyecanı yaşadı. Okul müdürü Mehmet Tokuş, çocukların ilk dönemde sosyalleştiğini belirtirken, veli Yunus Kaval ise okuldan çok memnun olduklarını söyledi.

Bingöl Özel Eğitim Uygulama Okulundaki 6 özel öğrenciyle birlikte aileleri, karnelerini alarak heyecanlı bir şekilde tatil dönemine girdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar, bugün itibariyle karnelerini alarak iki haftalık ara tatile başladı. Bingöl’deki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Özel Eğitim Uygulama Okulunda, birinci, ikinci ve üçüncü kademede eğitim gören engelli öğrenciler sabah saatlerinde aileleriyle birlikte okullarına gelerek karnelerini aldılar. Birinci kademede birinci sınıfta yer alan 6 özel öğrenci, sınıf öğretmenleri ve okul müdürleri eşliğinde ilk karnelerini aldı. Özel bir gün olan bu karne töreninde, özel çocuklar aileleriyle ve öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Tokuş, bu törende birinci kademede yer alan öğrencilerin ilk kez karne heyecanı yaşadıklarını belirtti. Tokuş, öğrencilerin sosyalleşme sürecinin ilk dönemde gerçekleştiğini söyledi. “Bugün birinci kademede yer alan öğrencilerimizin ilk defa karne aldıklarını dağıttık. Çocuklarımızın mutlu yüz ifadelerini gördüğümüzde, sosyalleştiklerini görünce biz de mutlu oluyoruz. Bu heyecanı onlarla birlikte, öğretmenlerimiz ve aileleriyle birlikte yaşadık. Çocuklarımız için gerçekten güzel bir deneyimdi. Okul, öğrencilerin davranışlarının geliştiği bir mekan olarak adlandırılabilir. Biz de burada çocuklarımıza davranış değişikliklerini öğrettiğimizde mutlu oluyoruz. Bu çocuklarımız birinci kez okula gelmişlerdi, bu nedenle bizim için önemli bir dönem. Yılın başında başladığımız noktayla şu anki nokta arasında ciddi bir gelişim kaydettik. Velilerimizden, çocuklarımızın tatil sürecinde de öğretmenlerimizin talimatlarına uygun davranmalarını bekliyoruz” dedi.

Muhammed Tahir isimli öğrencinin babası Yunus Kaval ise oğluyla birlikte okula gelerek ilk karnesini aldı. Kaval, “Bu okulumuzdan çok memnunuz. Allah hocamızdan razı olsun. Bu tarz etkinlikler çocuklar için önemlidir. İnşallah Muhammed Tahir daha da ileriye gidecektir. Bu gün Muhammed Tahir için önemli ve anlamlı bir gündür, biz de çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

OBB, araç filosuna yeni eklemeler yaptı!

Sıradaki haber:

OBB, araç filosuna yeni eklemeler yaptı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.