h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Mutfak eşyalarıyla çalabilen adamın hikayesi, ona “mutfak aletlerini konuşturan adam” unvanını kazandırdı.

Mutfak eşyalarıyla çalabilen adamın hikayesi, ona “mutfak aletlerini konuşturan adam” unvanını kazandırdı.

Sivas'ta saz imalatı yapan İsmet Kekeç, çay demliğinden yaptığı sazla dikkatleri üzerine çekiyor. Sazına "Dembüş" adını veren Kekeç, ilginç enstrümanlar yapmaya devam edeceğini belirterek sergi açmayı planlıyor. Kekeç, müzik marketi işletiyor ve farklı müzik aletleri satıyor. Saz yapmaya ortaokul yıllarında başlayan Kekeç, çaydanlıktan çıkan ıslık sesiyle farklı bir enstrüman yapma fikri oluştu. Bu enstrümanına ismini de demlikten aldığı için "Dembüş" koyan Kekeç, Sivas'ın kültürüne ve ozanlarına uygun bir enstrümana sahip olmanın önemini vurguluyor.

Sivas’ta uzun yıllardır saz imalatı yapan İsmet Kekeç, demlik kullanarak yaptığı sazıyla büyük ilgi çekmeye başladı. Kendisine “mutfak aletlerini konuşturan adam” lakabı takılan Kekeç, başarılı bir şekilde bir çay demliği sazı yapmayı başardı. Bu ilginç enstrümanına “Dembüş” adını veren Kekeç, yakınlarından alınan tepkiler üzerine farklı enstrümanlar yapmaya devam edeceğini dile getirdi ve sergi açmayı planladığını belirtti.

İsmail Kekeç, müzik market işiyle uğraşan, ayrıca müzik aletleri satışı yaparak geçimini sağlayan bir saz ustasıdır. Müziğe olan ilgisi ortaokul yıllarında başlamış ve solist olarak koro çalışmalarına katılmıştır. 2000 yılında müzik aletleri satışı yapmak amacıyla kendi işini açmıştır. Müziği sevdiği için bu alanda faaliyet göstermektedir ve farklı fikirler üretmektedir. Kayık adını verdikleri özgün bir enstrümanları vardır. Saz ve tambur arasında bir enstrüman olarak tanımlanabilir. Kekeç’e “Mutfak aletlerini konuşturan adam” lakabı takılmaktadır. Çoban bir arkadaşının çay demlerken çıkan ıslık sesinden etkilenerek farklı bir enstrüman yapma fikri ortaya çıkmıştır. Sivas gibi müzikle yoğrulmuş bir kültüre sahip olan bir şehirde, farklı enstrümanların da olabileceği fikriyle yola çıkarak bu projeyi gerçekleştirmiştir. Demlikten yaptığı saza “Dembüş” ismini vermiştir. Görenlerin hayretle karşıladığı ve beğendiği bu enstrüman için yakın zamanda bir sergi düzenlemek istediğini söylemiştir.

Afyonkarahisar’ın merkezinde bulunan iki katlı bir binanın çatısında yangın çıktı.

Sıradaki haber:

Afyonkarahisar’ın merkezinde bulunan iki katlı bir binanın çatısında yangın çıktı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.