h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Muş’ta Ekipler, Yolu Kapalı Köylerdeki Hastaları İçin Mobil Hizmet Yürüttü

Muş’ta Ekipler, Yolu Kapalı Köylerdeki Hastaları İçin Mobil Hizmet Yürüttü

Muş'un Varto ve Bulanık ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonucu yollar kapanınca köylerde mahsur kalan hastalar için sağlık ve İl Özel İdaresi ekipleri harekete geçti. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu hastalara ulaşıldı ve ilk müdahale yapılarak hastanelere taşındı. Kapanan yolda saplanan ambulans ise İl Özel İdare ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

Muş’un Varto ve Bulanık ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle köy yolları kapanmış durumda. Bu durumda mahsur kalan hastalar için sağlık ve İl Özel İdaresi ekipleri seferber olmuş durumda.

Bulanık ilçesine bağlı Ericek köyünde yaşayan böbrek hastası Maşallah Kuşçu, ağrılarının artması üzerine yakınları tarafından 112’ye haber verildi. Ancak yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle sağlık ekipleri köye ulaşmakta zorlanmıştır. Durumu öğrenen Muş İl Özel İdaresi ekipleri, iş makinelerini kullanarak yolu açmış ve sağlık ekipleri Maşallah Kuşçu’ya ilk müdahaleyi yaparak Bulanık Devlet Hastanesi’ne ulaştırmışlardır.

Öte yandan Varto ilçesine bağlı Görgü köyünde yaşayan 95 yaşındaki prostat kanseri hastası da rahatsızlanmıştır. Bunun üzerine 112 sağlık ekipleri hızla bölgeye gitmek için yola çıkmışlardır ancak karla kaplı yolda ambulansları saplanmıştır. Muş İl Özel İdaresi ekipleri, ambulansı kurtarmak için bölgeye yönlendirilmiş ve çeki halatıyla ambulansı kurtarmışlardır. Kurtarılan sağlık çalışanları daha sonra hastayı alarak Varto Devlet Hastanesi’ne götürmüşlerdir.

“Sultangazi’de bir okulda yangın çıktı: Öğrenciler güvenli şekilde tahliye edildi

Sıradaki haber:

“Sultangazi’de bir okulda yangın çıktı: Öğrenciler güvenli şekilde tahliye edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.