h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Mumbar dolması: Gazianteplilerin damak zevkinin baş tacı

Mumbar dolması: Gazianteplilerin damak zevkinin baş tacı

Gaziantep'in meşhur yemeği Mumbar dolması, bağırsağına bulgur ve et karışımıyla doldurularak hazırlanıyor. Kışın soğuk havada daha çok tercih edilen Mumbar dolması, lezzetiyle turistlerin dikkatini çekiyor. Gaziantep'te günlük 50-60 porsiyon satılan bu lezzet, 160-170 TL arasında fiyatla sunuluyor.

“Gaziantep’e özgü lezzetlerden biri olan mumbar dolması, yoğun talep görmekte ve vatandaşların beğenisini kazanmaktadır. Et ve bulgur karışımının kuzu bağırsağına doldurulmasıyla yapılan bu lezzetli yemek, oldukça özen gerektiren bir süreçle hazırlanmaktadır. Bağırsakların temizlenmesi ve yaklaşık 4 saat pişirilmesi gerekmektedir. Mumbar dolmasının fiyatı ise 160-170 lira arasında değişmektedir.

Mumbar dolmasının kış aylarında daha fazla rağbet gördüğü bilinmektedir. Gaziantep’te öğün öncesi veya ana yemek olarak sıkça tüketilen bu lezzet, soğuk havalarda daha çok tercih edilmektedir. Yaz aylarında ise özellikle gündüzleri talep artmaktadır. Mumbar dolması, kavrulmuş olarak da sıkça tercih edilmektedir. Ayrıca et suyuyla yapılan türleri de bulunmaktadır. Diğer Gaziantep yöresel yemekleriyle birlikte sıkça tüketilen mumbar dolması, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir.

Mumbar dolması, kuzunun ince bağırsağından yapılmaktadır. Bağırsaklar, bir harçla doldurulmaktadır. İçerisine bulgur, sarımsak, salça, karabiber, biber, kuyruk yağı ve tuz eklenmektedir. Pişen mumbarlar kızartılmaktadır ve üzerine baharatlar serpilmektedir. Haşlama işlemi sırasında ise et suyu kullanılmaktadır.

Mumbar dolmasına olan ilgi, yerli ve yabancı turistler arasında da yüksektir. Turistler, bu lezzeti denedikten sonra onun keşfine nasıl ulaşıldığını öğrenmek istemektedirler. Mumbar dolması yapımının incelikleri ve tarifi merak edenler, çeşitli web sitelerinde bu bilgilere ulaşabilirler.

Günlük olarak 50-60 porsiyon satış yapılan mumbar dolmasının fiyatı ise 160-170 TL arasında değişmektedir.”

El frenini kullanmayı unuttukları için yaşadıkları sorunlar

Sıradaki haber:

El frenini kullanmayı unuttukları için yaşadıkları sorunlar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.