h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • MİT, PKK/YPG’nin Suriye’deki sözde liderini etkisiz hale getirdiği bildirildi

MİT, PKK/YPG’nin Suriye’deki sözde liderini etkisiz hale getirdiği bildirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kamışlı'da operasyon düzenleyerek terör örgütü PKK/YPG'nin kadın yapılanmasının sorumlusu olan Rihan Amude kod adlı Liman Suwyeş'i etkisiz hale getirdi. Suwyeş, terör örgütü adına Suriye'de toplumsal alan ve örgütlenme faaliyetlerini yönetiyordu. Ayrıca Türkiye'ye yönelik eylemleri organize ediyordu. MİT'in hedef listesinde olan Suwyeş anlık takibe alındı ve uygun zamanda operasyon düzenlendi. Suweyş, 2010 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı ve yıllar içinde farklı görevler üstlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG’nin kadın yapılanması olan sözde sorumlularından “Rihan Amude” kod adlı Liman Suwyeş’in Kamışlı’da gerçekleştirdiği operasyon ile etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MİT, terör örgütü YPG’nin kadın yapılanması sözde sorumlularından olan “Rihan Amude” kod adlı Liman Suwyeş’i Kamışlı’da gerçekleştirdiği başarılı operasyonla nötralize etti. Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgilere göre, terör örgütü PKK/PAJK’ın meclis üyesi ve Suriye’deki sözde sorumlularından biri olan Suwyeş, örgüt adına toplumsal alandaki faaliyetleri yönetiyordu. Kamışlı bölgesi üzerinden Türkiye’ye sızma girişimlerini organize eden Suwyeş, MİT’in hedefleri arasında bulunuyordu. Operasyon için saha ajanlarına talimat verilerek Kamışlı’da tespit edilen terörist Suwyeş, etkisiz hale getirildi.

Suwyeş, Suriye’nin Amude kentinden olan ve “Rihan Amude” ve “Reyhan” kod adlarını kullanan bir teröristti. 2010 yılında terör örgütünün kırsal kadrolarına katıldı ve en üst düzey kadın örgüt mensuplarıyla birlikte eğitim aldı. 2020 yılında PKK/YPG’nin Irak Süleymaniye yapılanmasında önemli bir görev üstlendi. Irak’tan Suriye’ye geçtikten sonra, kadın örgüt mensuplarının sorumluluğunu üstlendi. 2022’ye gelindiğinde ise PKK/YPG’nin Suriye’deki kadın yapılanması KONGRA-STAR’ın Irak Süleymaniye’deki sözde sorumlusu olarak görev yapıyordu. Suwyeş, son olarak PAJK’ın Suriye’deki sözde sorumlusu olarak etkinlik gösteriyordu.

Amasya’da jandarmanın düzenlediği operasyonda yasa dışı alkol üreten kişilere müdahale yapıldı

Sıradaki haber:

Amasya’da jandarmanın düzenlediği operasyonda yasa dışı alkol üreten kişilere müdahale yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.