h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • MİT, Hülya Mercen adlı Peyman Bagok kod isimli kişiyi etkisiz hale getirdi

MİT, Hülya Mercen adlı Peyman Bagok kod isimli kişiyi etkisiz hale getirdi

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Metina bölgesinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularından Hülya Mercen'in etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Mercen, Tunceli kırsalında faaliyet göstererek birçok eyleme katılan ve Türk askerlerinin şehit edildiği olaylarda rol alan bir teröristti. MİT'in saha ajanları tarafından tespit edilen Mercen, operasyon sonucunda Metina'da öldürüldü. Bu operasyon, örgütün içerisinde yönetim boşluğuna neden oldu.

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ın Metina bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla, terör örgütü PKK’nın sözde sorumlularından Hülya Mercen’i etkisiz hale getirdi. Operasyon, Türkiye’ye yönelik faaliyetlerin yönlendirildiği Kuzey Sevk ve İdare Karargahı YJA-Star sorumlusu Peyman Bagok kod adlı Hülya Mercen’in bulunduğu bölgede gerçekleştirildi.

Hülya Mercen, 1991-2001 döneminde özellikle Tunceli kırsalında Türk askerlerinin birçok kez şehit edildiği eylemlere katılarak baş faillerden biriydi. Türkiye ve Irak’ın kuzeyinde Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen birçok eylemi planlayan ve bizzat katılan Mercen, MİT’in hedef listesindeydi.

MİT’in saha ajanları, Mercen’in Metina’da bulunduğunu tespit etti ve yakın takibe aldı. Operasyon için düğmeye basan MİT, Mercen’in Türkiye’ye geçeceği istihbaratını aldıktan sonra harekete geçti. Bölgedeki ajanların bildirimleri ve TSK’nın koordineli çalışması sayesinde gerçekleştirilen operasyonda, terörist Hülya Mercen etkisiz hale getirildi.

PKK’nın 32 yıldır dağ kadrosunda yönetici olarak faaliyet gösteren Hülya Mercen’in MİT tarafından etkisiz hale getirilmesi, örgütün silahlı kanadında sıkıntılara neden oldu. Mercen, HPG Askeri Konseyi, YJA-Star Konseyi ve PAJK Meclisi üyesi olarak önemli bir poziyonda yer alıyordu. Aynı zamanda Zap bölgesindeki kadın örgüt mensuplarından sorumlu olan Mercen’in, örgütte bir yönetim boşluğuna yol açtığı belirtiliyor.

Kaybolan kişi bulunduğunda “Kaçırıldım” şeklinde açıklamıştı

Sıradaki haber:

Kaybolan kişi bulunduğunda “Kaçırıldım” şeklinde açıklamıştı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.