h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kutlu Gelenek “1001 Hatim” ibadetleri dualarla sona erdi

Kutlu Gelenek “1001 Hatim” ibadetleri dualarla sona erdi

Erzurum'da Pir Ali Baba tarafından başlatılan "1001 Hatim" geleneği kapsamında Tarihi Ulu Cami'de hatim duası gerçekleştirildi. Bu yılki 1001 Hatim süreci, tarihi Ulucami'de düzenlenen dua ile tamamlandı. Erzurum'un çeşitli camilerinde yaklaşık bir ay boyunca okunan hatim sayısı geçen yıla göre 7 bin artarak 71 bin 221'e ulaştı. Dua merasimine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve daha birçok yetkili katıldı.

Erzurum’un doğal afetlerden korunması için 500 yıl önce Pir Ali baba tarafından başlatılan “1001 Hatim” geleneği kapsamında Tarihi Ulu Cami’de cuma namazı öncesi hatim duası gerçekleştirildi. Bu yılki 1001 Hatim süreci, 15 Ocak 2023 tarihinde başladı ve bugün tarihi Ulucami’de yapılan hatim duasıyla tamamlandı. Geçtiğimiz yıla göre hatim sayısı 7 bin artarak, Erzurum’un çeşitli camilerinde yaklaşık bir ay boyunca okunan hatimlerin sayısı 71 bin 221’e ulaştı.

Özel programların yer aldığı dua merasimi, Üç ayların başlangıcı, Regaip Kandili ve 1001 Hatim geleneğinin bir araya gelmesi nedeniyle düzenlendi. Erzurum Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi sunulan merasim, Erzurum Müftüsü Rüstem Can tarafından yapılan ve şehrin tüm camilerinde eş zamanlı olarak yayınlanan Hatmi Şerif duasıyla sona erdi.

Hatim duası ve cuma namazının ardından Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, cami cemaatinin mübarek üç aylarını tebrik etmek için vatandaşlarla tokalaştı.

Dua merasimine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin, ilçe belediye başkanları, İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım, Trabzon Müftüsü Selami Aydın, Kars Müftüsü Hamza Bayram, İstanbul İstoç Camii İmam Hatibi Sefa Taşkesenlioğlu, Ayasofya Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve birçok vatandaş katıldı.

Veliler, Başkan Aygün’ün projelerini detaylıca inceledi

Sıradaki haber:

Veliler, Başkan Aygün’ün projelerini detaylıca inceledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.