h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Konya’da evlat nöbetine katılan aileler buluşuyor

Konya’da evlat nöbetine katılan aileler buluşuyor

Diyarbakır anneleri, terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma umuduyla HDP'ye karşı oturma eylemi gerçekleştirdikleri Diyarbakır'dan Konya'ya geldi. Konya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile buluşan aileler, Konya'nın kültürel ve tarihi yerlerini gezdi. Ayrıca, evlat nöbetindeki anneler Mevlana Öğretmenevi'nde düzenlenen programa katıldı. Vali, annelerin direnişinin teröre karşı kutsal bir duruş olduğunu belirtti. Aileler, Milli Bekamızı tehdit eden teröre karşı devletin kararlı duruşuna vurgu yaparak Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'na teşekkür etti.

Diyarbakır anneleri, terör örgütü PKK mensuplarının kandırarak dağa kaçırdığı iddia ettiği çocuklarını kurtarmak için 2019 yılının sonbaharından beri HDP’ye karşı oturma eylemi gerçekleştiriyordu. Bu çabanın bir parçası olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Konya gezi programı kapsamında aileler Konya’ya geldi. Aileler, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldi. Daha sonra Panorama Müzesi ve Mevlana Müzesi gibi turistik yerleri ziyaret ettiler. Ayrıca, Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sema gösterisini izlediler.
Evlat nöbetinde bulunan aileler, Mevlana Öğretmenevi’nde düzenlenen bir programa da katıldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, ailelerin teröre karşı kutsal direnişin ve onurlu duruşun timsali olduğunu belirtti ve anne yüreğinin gücünün benzersiz olduğunu vurguladı. Vali Özkan, ülkemizin terörle mücadele etme gücüne, iradeye ve kararlılığa sahip olduğunu söyledi.
Özkan ayrıca, emperyalist güçlerin bölücü terör örgütü PKK’ya destek verdiğini ve bu örgütün yıllardır ülkeyi sarsan zulüm ve ayrıştırmaya karşı annelerin duruşunun birliğimizin temsil ettiği önemli bir hareket olduğunu ifade etti. Ayrıca, ailelerin Mevlana şehrini ziyaret ederek birlik duygusunu ve empatiyi yaşayacaklarını belirtti. Aileler, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ve Konya Valisi Vahdettin Özkan’a teşekkür etti.

Jandarma, kadınlara KADES uygulamasını anlattı

Sıradaki haber:

Jandarma, kadınlara KADES uygulamasını anlattı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.