h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kızıldeniz’de Malta bayraklı bir gemiye füze saldırısı düzenlendi.

Kızıldeniz’de Malta bayraklı bir gemiye füze saldırısı düzenlendi.

Kızıldeniz'de Malta bandralı Yunanistan'a ait dökme yük gemisine füze saldırısı yapıldı. Gemide küçük çaplı hasar meydana geldi, ancak yaralanma olmadı. Saldırının ardından gemi rotasını değiştirdi. Bu saldırı, Kızıldeniz'deki gemilere yönelik artan saldırılar serisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Daha önce Yemen'in Aden kenti açıklarında bir ABD yük gemisi de füze saldırısına uğramıştı. Bu saldırılar, Gazze'deki saldırılar nedeniyle İsrail'e giden tüm gemilerin hedef alınacağını açıklayan Husiler tarafından gerçekleştiriliyor. ABD ve İngiltere ise saldırılara karşılık vermek için Husilere ait noktalara saldırı düzenlemişti.

Kızıldeniz’de Malta bayraklı bir Yunan dökme yük gemisine yapılan füze saldırısında geminin küçük çapta hasar gördüğü ifade edildi.

Kızıldeniz’deki gemilere yönelik saldırılar devam ediyor. İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey, Yemen’in kuzeybatısında Malta bayraklı Yunanistan’a ait Zografia adlı dökme yük gemisinin füzeyle vurulduğunu duyurdu. Olayda personel kaybı olmazken, gemide küçük çaplı maddi hasar olduğu bildirildi.

Yunan yetkililerin açıklamasına göre, Vietnam’dan İsrail’e doğru hareket eden gemide 24 mürettebat bulunuyordu ve yük taşımıyordu. Saldırıdan sonra geminin rotasını değiştirdiği öğrenildi.

Daha önce Yemen’in Aden şehri açıklarında Marshall Adaları bayraklı bir Amerikan yük gemisinin füze saldırısına uğradığı ve geminin ambarında yangın çıktığı ancak yoluna devam ettiği açıklanmıştı.

Husiler, Gazze’deki saldırılar sona erene kadar İsrail’e giden tüm gemilere saldıracaklarını duyurmuştu. Bu nedenle 19 Kasım’dan bu yana Kızıldeniz’deki eylemleri küresel tedarik zincirini olumsuz etkilemişti.

ABD ve İngiltere, geçtiğimiz hafta Kızıldeniz’deki saldırılara yanıt olarak Husilere ait hedeflere hava ve deniz saldırısı düzenlemişti.

Elektrikli Battaniyeden Çıkan Yangında Bir Yaşlı Kadın Hayatını Kaybetti

Sıradaki haber:

Elektrikli Battaniyeden Çıkan Yangında Bir Yaşlı Kadın Hayatını Kaybetti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.