h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kış Mevsimiyle Birlikte Uludağ Zirvesine İlgi Artıyor

Kış Mevsimiyle Birlikte Uludağ Zirvesine İlgi Artıyor

Uludağ, hafta sonunda yaşanan yoğunluk nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Teleferikte uzun kuyruklar oluşurken Milli Parklar girişinde de kilometrelerce sıra bekleyen araçlar görüldü. Vatandaşlar, eşsiz Bursa manzarası eşliğinde Uludağ'a çıkmak için uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldı. Tatilcilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Uludağ, fırtına ve tipi nedeniyle dağ yolunun kapanmasından endişe edenlerin teleferikle gitmeyi tercih etmesiyle daha da kalabalıklaştı. Teleferik istasyonlarında ve Milli Parklar girişinde kilometrelerce uzayan sıralar oluştu. Tatilciler, beklemek zorunda kaldıkları sürece kar manzarasının keyfini çıkardıklarını belirtti.

Vakit.com.tr – Uludağ’a Ulaşmak İmkansız Hale Geldi: Teleferik Sırada, Araçlar Kuyrukta

Bursa’nın gözde kış turizm merkezi Uludağ’a pazar günü ulaşmak neredeyse imkansız hale geldi. Teleferik hattında saatlerce bekleyen vatandaşlar, metrelerce uzayan kuyruklar oluştururken, araçlarıyla gitmek isteyenler ise Milli Parklar girişinde kilometrelerce süren bir sıra beklemek zorunda kaldılar.

Hafta sonları Uludağ’a yapılan ziyaretler yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Eşsiz Bursa manzarası eşliğinde zirveye çıkmak isteyenler teleferik hattına yöneliyor. Ancak vatandaşların akını sonucu teleferikte uzun kuyruklar oluştu ve kuyruklar dışarı taşmaya başladı. Pazar günü olduğu için Uludağ’a teleferikle çıkmak isteyen tatilciler sıraya girip biletlerini aldılar. Zirveye çıkarak eşsiz Bursa manzarasının keyfini çıkarmak istediklerini ifade eden vatandaşlar, uzun kuyruğun beklemeye değer olduğunu dile getirdi. Uludağ’a olan yoğun ilgi nedeniyle adım atacak yer kalmadı.

Uludağ, kış turizminin en popüler tatil merkezlerinden biri olmasına rağmen, eksi 10 derece gibi soğuk bir havaya rağmen tatilcilerin yoğun akınına uğradı. Sömestr tatili ve hafta sonunu Uludağ’da kayak yaparak geçirmek isteyen vatandaşlar teleferik hattına akın etti. Son iki gündür yaşanan şiddetli fırtına ve tipi nedeniyle dağ yolunun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan tatilciler, araçlarını şehir merkezindeki otoparklarda bırakıp dağa teleferikle çıkmayı tercih etti. Bu durum da gidiş-dönüşlerde yoğunluğa sebep oldu. Teleferik istasyonlarında kilometrelerce kuyruk oluştuğu görüldü ve tatilciler ana yola taştı. Araçlarıyla dağa çıkmak isteyenler ise Milli Parklar girişinde kilometrelerce süren bir sıra beklemek zorunda kaldılar.

Teleferiğe ilk kez binecek olan bazı vatandaşlar, yaklaşık bir saat boyunca sırada beklediklerini ve bu güzel kar manzarası için beş saat bile bekleyebileceklerini söylediler. Diğer bir grup vatandaş ise yoğunluğun aşırı olduğunu ve hayatlarında daha önce hiç böyle bir kuyruk görmediklerini dile getirdi.

Silah yarasıyla bulunan kişi hayatını kaybetti

Sıradaki haber:

Silah yarasıyla bulunan kişi hayatını kaybetti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.