h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Keçiören’de Türkmen şehitler için anma töreni düzenlendi

Keçiören’de Türkmen şehitler için anma töreni düzenlendi

16 Ocak 1980'de Irak'ta şehit edilen Türkmen liderler anısına Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 'Türkmen Şehitleri Günü Anma Programı', Kerkük Parkı'nda gerçekleşti. Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuşmasında Saddam Hüseyin döneminde idam edilen kahramanların mücadelesini vurguladı. Anma programına birçok siyasi isim ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Program sonunda Türkmen Şehitleri Anıtı'na çelenk ve karanfil bırakılarak dualar edildi.

Keçiören Belediyesi, Türkmen liderlerin anısına düzenlenen ‘Türkmen Şehitleri Günü Anma Programı’ gerçekleştirdi. 16 Ocak 1980 tarihinde Irak’ta şehit edilen Türkmen liderlerin anısına düzenlenen etkinlik, Keçiören ilçesinde bulunan Kerkük Parkı’nda yapıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Konuşmasında Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şunları söyledi: “16 Ocak 1980 tarihinde Saddam Hüseyin döneminde idam edilen Necdet Koçak, Abdullah Abdurrahman, Adil Şerif ve Rıza Demirci kahramanlarımızın anısına düzenlediğimiz anma programına hoş geldiniz. Bu kahramanlarımız, kendi kültürlerini devam ettirmek için verdikleri mücadelelerinden dolayı şehit olmuşlardır. Allah zalimleri ve zulmedenleri sevmez, bu nedenle Saddam Hüseyin’in de idam edilmesi kaçınılmazdı.” Keçiören İlçe Başkanı Kadir Karapınar, MHP Keçiören İlçe Başkanı Metin Bayrakçı, Ak Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Saliha Küçüker, Dünya Türk Gençleri Birliği Genel Başkanı Ersin Güzel, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Kutluhan Yayçılı, KKTC Eğitim Kültür Ataşeleri Bünyamin Merhametsiz ve Ahmet Arslan, TİKA temsilcileri, Ankara’da yaşayan Türkmenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, programda yer aldı. Programın ardından Türkmen Şehitleri Anıtı’na çelenk ve karanfil bırakılarak şehitler için dua edildi.

23 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sıradaki haber:

23 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.