h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kaza: Vinç zinciri kopunca 2 işçi hayatını kaybetti

Kaza: Vinç zinciri kopunca 2 işçi hayatını kaybetti

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir plazanın 10. katına vinç yardımıyla çıkan 2 işçi, reklam tabelası asmak için çalışırken vinç zincirinin kopması sonucu aşağı düştü. İşçiler ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayla ilgili vinç sahibi ve operatörü gözaltına alındı. İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürülen işçilerin cansız bedenleri incelenmek üzere morga kaldırıldı. Soruşturma başlatıldı.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde gerçekleşen acı bir olay sonucunda, reklam tabelası asmak amacıyla bir plazanın 10. katına çıkan 2 işçi, vinç zincirinin kopmasıyla birlikte aşağı düşerek ağır yaralandı. İşçiler, hemen hastaneye kaldırıldı ancak ne yazık ki kurtarılamadılar.

Olay, Fethi Sekin Caddesi’nde bulunan bir plazanın önünde meydana geldi. Reklam ajansında çalışan Halil Gül (34) ve Hüsnü Akan (35), reklam tabelası asmak için vinçle plazanın 10. katına çıktılar. Ancak henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle vinç zinciri koptu ve işçiler, bindikleri sepetle birlikte metrelerce yükseklikten aşağı düştüler. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri hemen olay yerine sevk edildi. Polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken sağlık ekipleri, yapılan incelemede işçilerin ağır yaralandığını belirledi. Bu nedenle Hüsnü Akan, Bayraklı Şehir Hastanesi’ne; Halil Gül ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Şok edici bu olay sonrasında Gül ve Akan’a yapılan müdahalelere rağmen hayatlarını kaybettiler. Polis ekipleri, olayla ilgili olarak vinç sahibi E.P. ve vinç operatörü F.Y.’yi gözaltına aldı. İşçilerin cansız bedenleri ise savcılığın incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Toz şekeri dolu bir tır, refüje çarparak devrildi: 2 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Toz şekeri dolu bir tır, refüje çarparak devrildi: 2 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.