h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kars Kalesi yolunda aydınlatma lambalarına saldırı!

Kars Kalesi yolunda aydınlatma lambalarına saldırı!

Kars Kalesi yolundaki dekoratif aydınlatma lambaları kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Bu durum, Kars'ın en güzel bölgelerinden biri olan Kars Kalesi'nin çıkış yolunda çirkin bir görüntüye neden oldu. Vatandaşlar, kamuya ait olan bu aydınlatma lambalarını kıranlara cezai işlem uygulanmasını istiyor. Lambaların bakım ve onarımlarının yapılması için yetkililerden destek bekleniyor.

Kars Kalesi yolunda bulunan dekoratif aydınlatma lambaları kimliği belirsiz bir kişi veya kişilerce kırılmış durumda. Kars Vadisi Bedesten Bölgesi’nde ve kalenin çıkış yolu boyunca kullanılan bu lambaların çoğu kırık halde bulunuyor. Özellikle geceleyin yandığında Kars Kalesi’ne ayrı bir güzellik katan bu lambaların kim tarafından kırıldığı bilinmiyor, ancak kırık lambalar, hoş olmayan bir görüntü oluşturuyor.

Vatandaşlar, Kars Kalesi’nin çıkış yolundaki dekoratif aydınlatma lambalarının kırılmasının çok manidar olduğunu belirtiyor. “Bu bölge Kars’ın en güzel yerlerinden biri. Burası, yapılan bir proje sayesinde farklı bir anlam kazandı. Harika bir aydınlatma yapıldı ve kaleye çıkış yolu bu ışıklarla aydınlandı. Ancak lambaların çoğu kırılmış durumda ve bunu yapanlara cezai işlem uygulanmalı. Kamu malına zarar veriliyor. Yazık, onlarca lira harcanarak yapılan aydınlatmalar maalesef kırıldı” şeklinde konuşuyorlar.

Bunun yanı sıra, sağda solda kırık ve bazılarının sadece ayakları kalmış olan aydınlatma lambalarının bakım ve onarımlarının yapılması bekleniyor. Vatandaşlar, aydınlatma lambalarını kıranların tespit edilerek cezai işlem yapılmasını yetkililerden talep ediyor.

Nilüfer’deki muhtarlar, anlamlı bir bağışta bulundu.

Sıradaki haber:

Nilüfer’deki muhtarlar, anlamlı bir bağışta bulundu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.