h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Karabük’te emekli vatandaşlar ücretsiz su ve toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek

Karabük’te emekli vatandaşlar ücretsiz su ve toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, emeklilere yönelik önemli bir adım atarak, tüm emeklilerin toplu taşıma ve su kullanımlarından ücret alınmayacağını duyurdu. Vergili, emeklilere yapılan değişiklikle ilgili olarak, hükümetin ilerleyen günlerde maaşlara yapacağı iyileştirmeleri bekleyene kadar Karabük Belediyesi olarak emeklilere su ücreti ve toplu taşıma hizmetinin bedava olacağını belirtti. Bu adımın, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediği vurgulandı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, emeklilere yönelik yapılan bir değişiklikle ilgili olarak tüm emeklilerin toplu taşıma ve su kullanımlarından ücret alınmayacağını duyurdu.

Vergili, düzenlediği bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, seçim süreci boyunca bazı yalan söylentilerin ortaya çıktığını belirtti. “65 yaş üstü için ücretsiz olan otobüs ücretlerini seçimden sonra kaldıracakmış” görüşünün yanıltıcı olduğunu ifade etti. Vergili, “Mahalle gezilerinde bu tür sorulara sıkça maruz kalıyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz hiçbir sözü kullanmadık veya yerine getiremediğimiz bir söz yok. Otobüslerin gerçek amacı, 65 yaş üzeri kişilere ücretsiz şehir içi seyahat imkanı sağlamaktı ve bu öncelikle belirlendi” dedi.

Vergili, alınan karara göre, emeklilere maaşlarda iyileştirme yapılıncaya kadar tüm emeklilere su ücreti ve toplu taşıma ücretsiz olacak şekilde bir değişiklik yapıldığını söyledi. “Gelecekte hükümetin emeklilerin durumuyla ilgili farklı kararlar alarak iyileştirmeler yapması muhtemeldir. Biz de bu iyileştirmeler tamamlanıncaya kadar Karabük Belediyesi olarak hesaplarımızı gözden geçirdik” diye ekledi.

Gençlere trafik bilinci aşılandı

Sıradaki haber:

Gençlere trafik bilinci aşılandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.