h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kan gözyaşları içindeki anne: “Çocuklarımızın hayalleriyle kendi çocuklarını okutuyorlar

Kan gözyaşları içindeki anne: “Çocuklarımızın hayalleriyle kendi çocuklarını okutuyorlar

Van'da terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan anne Nazlı Sancar, çocuklarının HDP tarafından okutulan çocuklarla aynı kanla beslendiklerini belirterek evlatlarına kavuşma isteğiyle eylem yapıyor. HDP'yi sorumlu tutan aileler, DEM Parti il binası önünde seslerini duyurmaya çalışıyor. Anne Sancar, her hafta umutla HDP'nin kapısına geldiklerini ve umutlarının arttığını söylüyor. Aileler, HDP ve PKK aleyhine slogan atarken, anne Sancar, HDP milletvekillerinden neden açıklama yapılmadığını soruyor. Aynı zamanda kızına seslenen Sancar, onu devlete teslim olmaya çağırıyor ve diğer ailelere de evlatlarını istemeleri çağrısında bulunuyor.

Van’da terör örgütü PKK tarafından kızı dağa kaçırılan Nazlı Sancar isimli bir anne, evlatlarına kavuşma isteğini vurgulayarak “Bizim çocuklarımızın kanıyla kendi çocuklarını okutuyorlar” dedi.

Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi (DEM Parti) sorumlu tutan aileler, 75 haftadır parti binası önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. PKK tarafından dağa kaçırılan ve sayıları 35’i bulan aileler, demokratik kitle örgütüne ait binanın önünde DEM Parti ve PKK aleyhine sloganlar atarak dövizlerini taşıdı.

Eyleme katılan Nazlı Sancar, her hafta DEM Parti’nin (HDP) kapısına umutla geldiklerini belirterek, “Ben Van, Diyarbakır, Ankara ve diğer yerlerde mücadele veren bir anneyim. Ben HDP’yi asla bırakmayacağım. Parti kendini korumak için sürekli isim değiştiriyor. Burada DEM Parti Van İl Örgütü yazıyor. Kendilerinin terör örgütü olduklarını ve suçlu olduklarını bile biliyorlar. Ama biz anneler umutluyuz ve umudumuz her geçen gün artıyor. Geçen hafta iki evladımız geri döndü. Şimdiye kadar 49 evladımızı geri kazandık. Umudumuzu kaybetmiyoruz. İnşallah devletin gücüyle ve Allah’ın izniyle hepsiyle buluşacağız” dedi.

Evlatlarına kavuşma isteklerini vurgulayan Sancar, “Bu anneler, babalar 5 yıldır çaresizlik içinde feryat ederken HDP milletvekilleri nerede? Neden bir açıklama yapmıyorlar? Biz sadece evlatlarımızı geri istiyoruz. Biz siyaset için burada değiliz. Biz sadece haklarımızı HDP ve PKK’dan istiyoruz. Onlar kendi çocuklarını bizim çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar. Bizim çocuklarımızı dağa gönderip hayatımızı mahvediyorlar. Artık yeter diyoruz. Kürtlere yapılan tüm zulümleri görüyoruz. Her gün şehit veriyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Allah bize zulmedenlere karşı güç vermesin” şeklinde konuştu.

Ailelere HDP ve PKK’dan evlatlarını istemeleri çağrısında bulunan Sancar, kızı Şeyma’ya da seslenerek, “Şeyma kızım, senin tam manasıyla peşindeyim. Eğer beni duyuyorsan, bu zalimlere inanma ve devletin güçlerine teslim ol. Geçen hafta iki çocuk teslim oldu ve kelepçe takılmadan ailelerine kavuştular. Tüm çocuklara sesleniyorum, devlete teslim olun. Ailelere de çağrımız, HDP ve PKK’dan korkmasınlar ve evlatlarını geri istesinler” dedi.

Elazığ’da mahkumiyeti kesinleşen 4 kişi tutuklandı

Sıradaki haber:

Elazığ’da mahkumiyeti kesinleşen 4 kişi tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.