h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Kalpleri paramparça eden bir tesadüf

Adana'da 6 Şubat depremlerinde, bir apartmanın çökmesi sonucu kaydedilen acılı baba, müteahhidin ve kızının hala firarda olduğunu belirtti. Baba, düşen molozlar altında kalan 17 yaşındaki kızının doğum gününde mezara gittiğini ve ardından adliyeye gittiğini söyledi. Baba, müteahhidin ve kızının yakalanmasını talep ederken, adaletin yerini bulmasını istedi. Şu anki duruşma gününde bile bu kişilerin mahkemeye gelmeyeceğini belirten baba, acı dolu bir yıl geçirdiklerini ve kızının doğum gününü mezarında kutlamak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Adana’da 6 Şubat depremlerinde kızını kaybeden bir baba, apartmanın müteahhidi olan baba ve kızının hala firar olduğunu belirtti. Duruşma gününün kızının doğum gününe denk gelmesine üzülen baba, önce mezarına gidip sonra adliyeye gittiğini dile getirdi.

Acılı baba, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat 2023 depremlerinde Sami Bey Apartmanı’nda eşi ve 17 yaşındaki kızıyla bulunduklarını anlattı. Deprem sırasında apartmandan kaçmaya çalıştıklarını ancak kızının üzerine apartmandan molozlar düştüğünü söyledi. Anne ve kız yaralandı, ancak apartman tamamen yıkıldı. Apartmanda yaşayan diğer insanlar arasında maalesef yaklaşık 40 kişi hayatını kaybetti. Anne hayatta kalırken, 17 yaşındaki kızı hayatını kaybetti. Baba depremi atlattıktan sonra apartmanın müteahhidi hakkında suç duyurusunda bulundu, ancak baba ve kızının firar ettiği için hala yakalanamadığını belirtti.

Baba, kızının doğum günü olan 16 Ocak’ta önce kızının mezarını ziyaret ederek dua ettiğini ve doğum gününü kutladığını anlattı. Baba Gökçe, bu durumun acı bir tesadüf olduğunu ve kızının doğum gününde sorumlularla, yani mahkemeyle hesaplaşmanın ilk günü olduğunu dile getirdi. Gökçe, mezardan sonra mahkemeye gittiğini ve şunları söyledi: “Malumunuz 6 Şubat sabahı deprem oldu. Hemen ayağa kalkıp ailemi aşağı indirmek için uğraştım. Dışarıya çıkabildik ancak ne yazık ki kızım molozların altında kaldı. Eşim ve ben de moloz altında kaldık. Eşim beyin kanaması geçirerek 35 gün yoğun bakım sürecinden geçti. Maalesef gözümüzün bebeği olan 17 yaşındaki kızımızı kaybettik.”

Baba Gökçe, şunları ekledi: “Bugün 16 Ocak, duruşma günü ve aynı zamanda kızımın doğum günü, bir tesadüf olduğunu bilemiyorum. Bugün kızım hayatta olsaydı 18 yaşına giriyor olacaktı. Sami Bey Apartmanı 16 katlıydı ve müteahhidi Abdullah Aybaba’dır, kızı ise Eda Aybaba Çelik. 1 yıl geçti ama hala nerede olduklarını bilmiyoruz.”

Gökçe, müteahhit ve kızının yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti ve “Yetkililerden bu konuda bilgi verilmesini rica ediyoruz. Devletimize inanıyoruz ve adaletin yerini bulacağına inancımız tam. Bugün duruşma günü olmasına rağmen bu kişiler mahkemeye gelmeyecek. Bugün kızımın 18. yaşına gireceği günü mezarında kutlamak zorunda kaldık. Yargı mensuplarından ricam, sizlerin de bir yakınınız bu enkaz altında kalabilirdi. Sadece 10 saniye aynanın karşısına geçin ve bunu düşünün. Vereceğiniz kararlarda ve uygulamalarda bunu düşünmenizi rica ediyorum. 1 yıldır yüzümüz gülmedi. Maalesef 18 yaşına girecek olan kızımın gününü mezarının başında kutlamak zorunda kaldım” dedi.

Acılı baba, kızından geriye 17. yaşını kutladıkları bir video olduğunu da belirtti.

Evde çıkan yangın büyük zarara neden oldu.

Sıradaki haber:

Evde çıkan yangın büyük zarara neden oldu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.