h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatının arama çalışmaları hala devam ediyor

Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatının arama çalışmaları hala devam ediyor

Zonguldak'ta battıktan sonra kaybolan Kafkametler adlı yük gemisinin 7 mürettebatını bulma çalışmaları 58. gününde devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve karadan yapılan aramalar sonucunda 5 mürettebatın cesedi bulunmuştu. Arama çalışmaları sürerken, Kafkametler'in enkazını kaldırmakla görevli firma da çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, kuru yük gemisi Pallada'nın söküm işlemleri de devam ediyor.

Zonguldak’ta batan Kafkametler isimli yük gemisinin kayıp 7 mürettebatını bulma çalışmaları, 58. gününde hala sürüyor. 19 Kasım’da Kdz. Ereğli ilçesinde yaşanan fırtına sonucu askeri mendireğe çarpan Kafkametler adlı Türk Bayraklı gemi, çarpmanın ardından bir süre sonra battı. Geminin 12 mürettebatından 5’inin cansız bedenine ulaşıldı ancak kayıp 7 mürettebatı bulma çabaları hala devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, deniz yüzeyinden ve karadan yapılan arama tarama çalışmalarına devam ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Nene Hatun Gemisi ise Kdz. Ereğli Limanı’ndan ayrıldıktan sonra çalışmalarını tamamladı. Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda devam eden çalışmalar kapsamında, batan Kafkametler’in enkazını kaldırma işlemlerini yürüten firma da aktif olarak görevine devam ediyor. Öte yandan, karaya oturarak ikiye bölünen Pallada isimli kuru yük gemisinin söküm çalışmaları da hala sürdürülüyor.

Öğrenciler, şehitlik alanını ziyaret ederek dualarını eksik etmedi

Sıradaki haber:

Öğrenciler, şehitlik alanını ziyaret ederek dualarını eksik etmedi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.