h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kadınların Hayatına Etki Eden Önemli Bir Proje

Kadınların Hayatına Etki Eden Önemli Bir Proje

Uşak Belediyesi'nin Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirdiği "Uşak Halı Motifleri Deri ile Birleşiyor İstihdam Güçleniyor" projesi renkli bir kapanış töreniyle sona erdi. Proje kapsamında 100 dezavantajlı kadına dikiş, dericilik ve dokuma eğitimleri verildi ve 10 kadın istihdam edildi. Üretilen ürünlerin sergilendiği bir katalog da basıldı. Programa belediye yetkilileri, üniversite öğretim görevlileri ve projeye destek veren kadınlar katıldı. Kadınların ortaya çıkardığı ürünler serginin en ilgi çekici noktalarından biriydi.

Uşak Belediyesi’nin, “Uşak Halı Motifleri Deri ile Birleşiyor İstihdam Güçleniyor” adlı projesiyle 2021 yılında başlattığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, bugün renkli bir kapanış töreniyle sona erdi. Uşak Belediyesi, Uşak E Tipi Kapalı Açık İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü ve Uşak Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen projede, çanta, bileklik, kemer gibi birçok ürün üretildi. Proje kapsamında dezavantajlı kadınlara dikiş, dericilik ve dokuma eğitimleri verildi ve başarılı olan 10 kadın istihdam edildi. Ayrıca projede üretilen ürünlerin yer aldığı bir katalog da basıldı.

Kapanış töreninde Uşak Belediye Başkan Yardımcısı, Uşak Üniversitesi Eşme Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Halıcılık ve Kilimcilik Programı Eğitim Görevlisi, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürü gibi önemli kişiler de yer aldı. Tören sırasında, kadınların yaptığı çeşitli ürünler sergilendi ve büyük ilgi gördü.

Kapanış töreninde konuşan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı, bu tür çalışmaların devam etmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti. Uşak Üniversitesi Eşme Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Halıcılık ve Kilimcilik Programı Eğitim Görevlisi ise projenin amacının mahkumları topluma kazandırmak, kültürel değerleri öğretmek ve onlara yeni bir başlangıç yapma imkanı sağlamak olduğunu ifade etti. Uşak Belediyesi Dokur Evi Sorumlusu ise, projenin Uşak’ın en değerli unsurlarından olan halı ve deriyi birleştirerek güzel sonuçlar elde ettiğini dile getirdi.

Kapanış programı, el emeği ürünlerin sergilenmesi ve gezilmesiyle sona erdi.

Harb-İş sendikası üyeleri, özlük haklarını iyileştirmek için talepte bulundu

Sıradaki haber:

Harb-İş sendikası üyeleri, özlük haklarını iyileştirmek için talepte bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.