h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısı davası, yarın devam edecek

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısı davası, yarın devam edecek

İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 6 kişiyle bağlantılı olan Ahlam Albashır dahil 36 sanığın davası yarın görülecek. Duruşmada savcının mütalaa açıklaması bekleniyor. İstanbul'da meydana gelen saldırıda, 99 kişi de yaralandı. Albashır'in duruşmadaki tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dava dosyası için Cumhuriyet Savcısı'na mütalaa hazırlama süreci de başlamıştı. İddianamede, Albashır'a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 3 bin 9 yıl hapis cezası isteniyor.

İstanbul’un tarihi ve turistik olan İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak yürütülen dava devam ediyor. Saldırının bombayı bırakan sanık Ahlam Albashır dahil olmak üzere 36 sanığın yargılandığı davanın görülmesine yarın devam edilecek. Duruşmada, savcının mütalaa vermesi bekleniyor.

13 Kasım 2022 Pazar günü Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısında, 6 kişi hayatını kaybederken, 99 kişi yaralanmıştı. Yarın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek olan davanın devamında, Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıklayacak.

Geçtiğimiz duruşmada Mahkeme, bombayı bırakan Ahlam Albashir dahil olmak üzere 18 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti. Ayrıca, mütalaanın hazırlanabilmesi için dosyanın Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine karar verilmişti. Yarınki duruşmada Cumhuriyet Savcısı’nın esas hakkındaki görüşünü açıklaması bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede, PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD unsurları tarafından planlanan saldırı sonucunda, İstiklal Caddesi’nde 6 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtiliyor. İddianamede Ahlam Albashir’in saldırı sırasındaki hareketleri detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Albashir hakkında “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı kasten öldürme”, “tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürme”, “tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs” ve “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi” suçlamalarıyla dava açılmıştır. Albashir’e müebbet hapis cezası talep edilirken, diğer sanıklar için de ağır cezalar istenmektedir. Birçok sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmekte ve toplamda binlerce yıl hapis cezası istenmektedir.

Köpeğini bulana ödül verilecek, sahibi sokak sokak aramaya devam ediyor

Sıradaki haber:

Köpeğini bulana ödül verilecek, sahibi sokak sokak aramaya devam ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.