h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Ümraniye’de Metro Çalışması Sırasında İki Bina Çöktü!

İstanbul Ümraniye’de, Göztepe-Ümraniye metro hattında yapılan çalışmalar esnasında korkunç bir olay yaşandı. Elmalıkent Mahallesi’nde bulunan metro şantiyesinde meydana gelen kısmi çökme sonucu daha önceden boşaltılmış olan biri dört, diğeri üç katlı iki bina tamamen çöktü. Neyse ki, olayın olduğu sırada binalar boş olduğu için herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Çöken metro şantiyesi, olayın ardından dronlarla havadan görüntülendi. Olayın yaşandığı Elmalıkent Mahallesi’nde bulunan Seyrantepe Caddesi, güvenlik önlemi amacıyla ekipler tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi.

İnşaat sektöründe çalışanların gündemindeki bu olay, özellikle çökme riskine karşı alınacak tedbirleri ve güvenlik önlemlerini bir kez daha gündeme getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, metro şantiyelerindeki güvenlik standartlarının gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ümraniye’deki bu çökme olayı, metro çalışmalarının titizlikle yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. İnşaat sektöründe çalışanlar ve bölge halkı, bu tür olayların tekrarlanmaması için daha sıkı denetlemelerin yapılmasını talep ediyor. Yetkililerin, metro projelerindeki güvenlik önlemlerini arttırarak benzer durumların yaşanmamasını sağlaması bekleniyor.

Elazığ’da okul önü kontrolleri devam ediyor

Sıradaki haber:

Elazığ’da okul önü kontrolleri devam ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.