h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İşte 3 Kuşaklık Kırkpınar Başpehlivanı Yetiştiren Ailenin Son Nesi Sabri Acar Defnedildi

İşte 3 Kuşaklık Kırkpınar Başpehlivanı Yetiştiren Ailenin Son Nesi Sabri Acar Defnedildi

Bandırma'nın yetiştirdiği Kırkpınar Başpehlivanları ailesinin son temsilcisi olan Sabri Acar, 79 yaşında vefat etti. Bandırma'da düzenlenen cenaze törenine birçok güreşçi ve vatandaş katıldı. Sabri Acar, dede ve babası gibi Kırkpınar başpehlivanlarıydı ve 5 kez ikinci olarak da dikkat çekmişti. Son dönemlerde Türkiye Güreş Federasyonu'nda gözlemcilik ve teknik danışmanlık yapmaktaydı.

Bandırma’nın köklü bir ailesinin üç nesilden beri Kırkpınar Başpehlivan yetiştirdiği isimlerden olan Sabri Acar (79), hayatını kaybetti. Acar, doğum yeri olan Erikli kırsal mahallesi’nde, “Pehlivanlar köyü” olarak bilinen yerde defnedildi. Cenaze törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Başpehlivan Hasan Zeybek, eski Başpehlivan Sabri Geçer ve Bandırma güreş ağası Orhan Narin’in yanı sıra birçok güreşçi ve vatandaş katıldı.

1945 yılında Bandırma’ya bağlı Erikli köyünde doğan Sabri Acar’ın dedesi Kara Ali Acar ve babası Hasan Acar da Kırkpınar başpehlivanlarıydı. Uzun süredir rahatsız olan Acar, kızının evinde Bandırma’da yaşıyordu. İlk kez 1979 ve 1985 yıllarında Kırkpınar başpehlivanı olan Sabri Acar, aynı zamanda 5 kez ikinci olmuştu. Son yıllarda Türkiye Güreş Federasyonu’nda gözlemcilik ve teknik danışmanlık görevlerinde de bulunmuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kızılcahamamlılarla birlikte sabah namazında buluştu

Sıradaki haber:

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kızılcahamamlılarla birlikte sabah namazında buluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.