h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İstanbul’da Taksici, Ehliyetini Vermeyip Polise Karşı Gelince Ortalığı Savaş Alanına Çevirdi

İstanbul’da Taksici, Ehliyetini Vermeyip Polise Karşı Gelince Ortalığı Savaş Alanına Çevirdi

Sancaktepe'de bir taksici, emniyet şeridinde seyrederken polis tarafından durduruldu. Polis, taksiciden ehliyet ve ruhsatını istedi ancak taksici direnerek polisle tartışmaya başladı. Olay kameralara yansırken, taksici ve arkadaşı gözaltına alındı. Taksiciye çeşitli suçlardan para cezası uygulanırken adli işlem de yapıldı.

Sancaktepe ilçesinde, kazalı araçla emniyet şeridinde seyir halinde olan bir taksici, polis tarafından durduruldu. Ancak taksici, polise ehliyet ve ruhsatını vermek istemedi ve aracının trafikten men edilmesini engellemek için olay çıkardı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan taksiciye adli işlem uygulandı ve idari para cezası kesildi. Olaylar kameralar tarafından kaydedildi.

Olay, Cuma akşamı Sancaktepe Samandıra semti Fatih Mahallesi Yakacık Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre taksici Murat K., plakası 34 TES 39 olan taksiyle emniyet şeridinde seyir halindeyken polis ekipleri tarafından durduruldu. Araçta yapılan incelemede, sol kapı ve sağ tampon kısmında kaza izleri tespit edildi.

Polis memurları, taksiciye ehliyet ve ruhsatını teslim etmesini istedi. Ancak taksici, aracının trafikten çekilmesi durumunda cezai işlem uygulanacağını öne sürerek polis talebine uymadı ve direnmeye başladı. Taksici, cep telefonunun ve kontak anahtarının polis memurları tarafından alındığını iddia etti. Olayların kaydedildiği anları taksicinin arkadaşı telefonuyla görüntüledi. Bir süre sonra takviye ekiplerin gelmesiyle birlikte taksici, ehliyet ve ruhsatını polis ekiplerine teslim etti.

Taksici, “emniyet şeridi ihlali”, “emniyet kemeri kullanmama” ve “görevli memurun ikazlarına uymama” suçlarından 8 bin 635 lira cezai işlemle karşı karşıya kaldı. Gözaltına alınan taksici ve arkadaşı ise “görevli memura mukavemet etme”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etme” ve “tehdit” suçlarından adli işlem gördü. Emniyette ifadeleri alındıktan sonra 2 şahıs, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Karlı yollar trafiği felç etti, ardı ardına kazalar yaşandı!

Sıradaki haber:

Karlı yollar trafiği felç etti, ardı ardına kazalar yaşandı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.