h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İstanbul itfaiyesindeki rüşvet soruşturmasında ilginç gelişmeler yaşanıyor!

İstanbul itfaiyesindeki rüşvet soruşturmasında ilginç gelişmeler yaşanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki bazı memurların rüşvete karıştığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada yeni ayrıntılara ulaşıldı. Şu ana kadar 170 rüşvet olayı tespit edilen soruşturmada, biri emekli toplam 4 itfaiye eri, bir İBB sağlık teknisyeni ve 13 sivil yakalandı. İtfaiecilerin iş yeri açmak isteyen firmalardan ruhsat belgesi karşılığında rüşvet aldıkları ortaya çıktı. Neşe Erberk Kişisel Yetenek Geliştirme Merkezi adlı bir kuruluştan da rüşvet aldıkları tespit edildi. Soruşturma devam ediyor.

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki bazı memurların rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturma devam ederken, olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İlk bulgulara göre, 170 rüşvet olayının gerçekleştiği soruşturmada 4 itfaiye eri, 1 İBB sağlık teknisyeni ve 13 sivil yakalanırken, rüşvet alan firmalar arasında Neşe Erberk Kişisel Yetenek Geliştirme Merkezi de yer alıyor.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, İBB’ye bağlı İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli bazı itfaiye erlerinin örgütlü rüşvet suçuna karıştıkları iddiasıyla operasyon düzenlenmişti. Ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 20 şüpheliden 18’i yakalanarak gözaltına alındı.

İtfaiye görevlilerinin iş yeri açmak için başvuran firmalara ruhsat belgesini firmaların mali kapasitesine göre fiyatlandırdıkları, yüksek mali kapasiteli şirkete 100 bin lira, zayıf olanlara ise 20 bin liraya kadar rüşvet indirimi yaptıkları belirlendi. Şu ana kadar 170 rüşvet işlemi tespit edilen soruşturmada, kamu tarafından tanınan Neşe Erberk Kişisel Yetenek Geliştirme Merkezi’nin de rüşvet aldığı ortaya çıktı.

Soruşturmayla ilgili yapılan eş zamanlı operasyonda 2 şüphelinin firari olduğu belirtilirken, el konulan dijital materyallerin incelenmesiyle yeni bilgi ve belgelerin ortaya çıkabileceği ifade ediliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütlü rüşvet suçuna yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda, İBB itfaiye görevlilerinin iş yeri açarken vatandaşlardan 45 bin lira rüşvet talep ettiklerini tespit etti. Rüşveti temin etmek için kişilerin sivil bir yangın söndürme sistemleri satıcısına yönlendirildiği ve verilen paraya karşılık hiçbir ürünün satılmadığı belirlendi. Rüşvet vermeyen kişilerin işlerinin aksatıldığı ve usule uygun olsa bile dosyalarının imzalanmadığı ortaya çıktı. Ayrıca rüşvet alan itfaiye görevlilerinin kurum şifresini aylık kiraladıkları ve başka bir memura rüşvet verdikleri de yazılı açıklamada yer aldı.

Yakalanan zanlıların ifade işlemleri ise devam ediyor.

Manisa’da servis araçlarına cezalar yağdı!

Sıradaki haber:

Manisa’da servis araçlarına cezalar yağdı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.